Confidenţialitate

Prima pagină, 6 aprilie 2016

Carnagiul din Brăila este dovada că legea trebuie schimbată urgent, titrează Evenimentul Zilei. Un şofer a ucis 5 persoane care aşteptau într-o staţie de autobuz. Tânărul, cercetat pentru ucidere din culpă, avusese cel puţin o criză epileptică, dar nu era în evidenţa medicilor. Codul Rutier lasă la latitudinea pacientului dacă îşi declară sau nu boala incapacitantă. Doctorii şi poliţiştii susţin sporirea controalelor periodice.

Într-un interviu pentru Adevărul, ministrul Justiţiei se declară convins că performanţa DNA sub conducerea Codruţei Köveși o îndreptăţea pe această să fie reînvestită în funcție. Raluca Prună consideră că procurorul Augustin Lazăr este alegerea cea mai bună pentru Parchetul General, prin prisma experienţei sale îndelungate în instituţie. Ministrul afirmă că perceperea lui Augustin Lazăr ca un procuror „comunist“ nu este un handicap, ci dimpotrivă.

România Liberă observă că, în timp ce Occidentul dezvolta transportul feroviar, autorităţile de la noi îi planifică distrugerea. Căile ferate au nevoie de investiţii urgente şi masive pentru a recupera decalajul faţă de Europa şi pentru le a asigura confort călătorilor. Cifrele arată că trenurile din România circulă, în prezent, de două ori mai încet faţă de perioada interbelică.

Potrivit Jurnalului Naţional, ideile pseudoştiinţifice, acele ipoteze despre realitate care nu sunt validate de cercetările serioase sau au fost deja infirmate, continuă să fie vehiculate cu multă uşurinţă în spaţiul public. Astrologii ne spun cum ne va merge ziua în funcţie de cum înţelegeau anticii mişcarea planetelor, numerologii ne descriu caracterul în funcţie de lucruri arbitrare precum data naşterii, iar aşa-zişi experţi ne vorbesc de aure personale ale căror culori diferă în funcţie de cât suntem sau nu de morocănoşi.

Potrivit Ziarului Financiar, revenirea băncilor pe profit atrage dividende record. Societăţile de investiţii financiare îşi vor dubla veniturile până la 320 milioane lei în acest an, graţie sumelor încasate de la Banca Transilvania, BRD şi Erste Bank, la care primele menţionate sunt acţionare.

Gazeta Sporturilor a descoperit că FRF a falsificat un meci al naţionalei. În 2012, la amicalul România – Belgia, câştigat cu 2-1, în loc de 6, am făcut 8 schimbări. FIFA a verificat şi vrea eliminarea meciului din palmares.