Confidenţialitate

Prima pagină, 22 aprilie 2016

Adevărul scrie despre iniţiativa de a interzice eliberarea condiţionată a recidiviştilor cu pedepse mai mari de 10 ani. Infractorii care comit noi fapte trebuie să rămână după gratii, nu să fie eliberaţi. Motivul: mulţi criminali ies din închisoare ca să ucidă iar. Violatorii, la fel.

România Liberă scrie că, într-o piaţă cu medicamente de uz uman şi diverse suplimente alimentare acaparată de produse din import, un extract autohton de orz verde se încăpăţânează să reziste.  Bogat în substanţe cu activitate de epurare a radicalilor liberi de oxigen, preparatul este ultima descoperire brevetată de Institutul Cantacuzino în 1989. Unicitatea acestui produs este conferită de faptul ca este un extract total de orz verde, pastrând nealterate proprietăţile plantei sursă.  

Jurnalul Naţional notează că Universitatea Maritimă, Academia Navală din Constanţa şi Colegiul Nautic Român de la Mogoşoaia scot în jur de 1.500 de marinari pe an. Doar jumătate din absolvenţi reuşesc să se angajeze pe vapoare. 250 milioane de euro este suma pe care o aduc în ţară, an de an, marinarii români.

Potrivit Ziarului Financiar, legea indemnizaţiilor pentru mame, care majorează nivelul minim al sumelor lunare de la 600 la 1.062 de lei şi elimină plafonul maxim de 3.400 de lei pe lună, este un prim pas care ar putea stimula creşterea natalităţii, însă nu este suficient. Drama demografică a Romåniei se va accentua dacă autorităţile nu încurajează familiile să aibă mai mulţi copii prin reducerea impozitelor pe venit proporţional cu creşterea numărului de copii din familie sau prin programe de lucru part-time pentru părinţi. în 2014, în Romånia s-au născut 195.612 copii, în scădere cu 37% faţă de anul 1990, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Iluzionistul, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Cu mijloace modeste, Mircea Rednic a făcut minuni împotriva Stelei în Liga I, smulgându-i 9 din 12 puncte şi eliminând-o din Cupa României. Bugetul de achiziţii al dinamoviştilor a fost de 1% din valoarea celui al steliştilor.