Confidenţialitate

Premierul Cioloş a cerut rapoarte, între altele, despre activitatea IGSU şi CNADNR

Într-un interviu acordat Realitatea TV, premierul Dacian Cioloş a declarat că a solicitat rapoarte despre activitatea mai multor instituţii din subordine.

Şeful guvernului consideră că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă are nevoie de restructurare. Dacian Cioloş aşteaptă o analiză din partea secretarului de stat Raed Arafat.

Şefii ISU Bucureşti au fost destituiţi după ce s-a descoperit că ştiau despre existenţa şi activităţile de la clubul Colectiv dinainte ca acesta să ardă într-un incendiu izbucnit în seara de 30 octombrie. O tragedie în care au murit 60 de oameni şi peste 120 au fost răniţi.

 

“Nu ştiu dacă problema este doar la ISU Bucureşti, cel puţin acolo am identificat că este o problemă, de aceea am cerut demiterea conducerii de la ISU Bucureşti. În acelaşi timp, cred că ISU are nevoie de o restructurare, de o ameliorare a managementului şi i-am cerut doctorului Arafat să vină în următoarele zile, în cel mult o săptămână cu o analiză privind modul de funcţionare al ISU şi cu propuneri de restructurare şi ameliorare. Şi o să văd, în funcţie de aceste propuneri, de modul de abordare pe care îl are, care sunt deciziile care trebuie luate”, a spus Dacian Cioloş.

“Pe domnul Arafat îl cunosc (…) din perioada în care, din indiferenţa autorităţilor din România, dânsul făcea eforturi ca să constituie, să creeze această structură de intervenţie rapidă. Lucram atunci la Comisia Europeană, ştiu eforturile pe care le făcea de a găsi susţinere pentru a putea să-şi pună în aplicare proiectul. Eu nu mă grăbesc încă să judec un om, însă mă grăbesc să apreciez calitatea acţiunii unei instituţii şi să vedem care sunt măsurile de luat. Nu exclud nicio măsură, dar vreau să iau deciziile rând pe rând, pe măsură ce am toate informaţiile”, a adăugat premierul.

Premierul Dacian Cioloş i-a solicitat, de asemenea, ministrului Transporturilor, Dan Costescu, să prezinte, în cel mult 10 zile, o analiză privind funcţionarea Companiei de Drumuri şi Autostrăzi şi a altor structuri din subordine.

Cât priveşte investiţiile în infrastructură, şeful guvernului spune că vor fi continuate lucrările prevăzute în Masterplanul de transport negociat cu Comisia Europeană, dar ar urma să fie stabilite obiective cât mai precise.

Miniştrii Economiei, Transporturilor şi Energiei au primit, la rândul lor, sarcina unor evaluări ale activităţii consiliilor de administraţie şi şefilor companiilor naţionale.