Confidenţialitate

În vama Nădlac, șoferii așteaptă până la o oră pentru a intra în țară

Punctele de trecere a frontierei din vestul ţării se aglomerează de la o oră la alta, după ce românii care muncesc în vestul Europei vin în ţară ca să-şi petreacă vacanţa cu familia, poliţiştii de frontieră luând măsuri speciale pentru a face faţă traficului.

Cel mai mai aglomerat, din vestul ţării, este punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 de pe autostrada Nădlac-Arad, unde sâmbătă seara s-a aşteptat chiar şi 100 de minute pentru a intra în ţară, iar duminică dimineaţă se aştepta, la un moment dat, între 40-60 de minute. Poliţiştii de frontieră din vestul ţării au luat măsuri speciale pentru a face faţă creşterilor de trafic aşteptate pentru sezonul estival.

Astfel, s-au adus la lucru mai mulţi poliţişti şi, în limita posibilului, au crescut arterele de control pe sensul de intrare în ţară. La punctul de trecere a frontierei de pe autostradă se lucrează pe 6 benzi de intrare în ţară. Pe la Nădlac 2, traficul s-a dublat în ultimele 24 de ore faţă de o zi obişnuită, pe punctul de pe autostradă tranzitând peste 50.000 de persoane.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Ungaria, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. În judeţul Arad sunt 4 puncte auto de trecere a Frontierei, la Nădlac pe DN7, la Nădlac pe autostradă, la Turnu şi Vărşand. În judeţul Timiş se poate trece pe la Cenad, în judeţul Bihor pe la Salonta, Borş, Valea lui Mihai şi Săcuieni, iar în Satu Mare pe la Urziceni şi Petea.

Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet, www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.Cine este nemulţumit de cum merg controalele în Frontieră, poate reclama la numărul de telefon 021-95.90.