Interviu pentru un job nou
Săptămâna trecută ai fost chemată la un interviu într-una din companiile tale preferate.
Azi e ziua cea mare. Te-ai îmbrăcat corespunzator şi ai ajuns la ora stabilită. Secretara te invită înăuntru unde te întâmpina 3 persoane cu o atitudine cam ostilă. Dai bună ziua însă nu primeşti niciun răspuns înapoi. Începi să te gândeşti că e un fel de test.
Vezi că în continuare nimeni nu scoate o vorbă, nu te întreabă de sănătate… nimic. Nu poţi lăsa tăcerea să continue. Cum faci faţă situaţiei ciudate?
Scrie răspunsul tău până luni, 7 decembrie 2009.
angie
Cum e interviul pe care il astept de multi ani, si angajatorul e cel la care am visat, cu siguranta e un job atipic si sigur e vorba de o capcana.Imbracata adecvat sunt( jensii sunt la locul lor, la fel si coditele impletite), oamenii din fata mea i-am stimat toata viata, asadar nu au cum sa ma dezamageasca in acest moment, cand mi-am uitat si monologul invatat si fabula lui Toparceanu.E clar un siretric de-al lor si ma poftesc pe scena sa imi spun rolul...
calculator
In momentul in care sunt invitata la un interviu la o companie in cadrul careia imi doresc foarte mult sa profesez reprezinta un prim succes , deoarece inseamna ca CV-ul a placut iar calitatile mele au fost apreciate de angajator. Faptul ca persoanale care ar tebui sa ma testeze au o atitudine ostila fata de mine ma fac sa gandesc ca au o zi proasta sau este un test de rabdare la adresa mea. Asadar ma incurajez singura gandind-ma ca nu fiecare solicitant obtine un interviu, iar gandul ca maine as putea fi colega cu examinatorul imi ridica moralul.
catalina_n
Cred ca dupa ce inghit in sec, mai mult ca sigur ca le zambesc, dupa care ii intreb : "Doriti sa discutam despre mine sau deja postul s-a ocupat?" :D
vulpi
Pentru multi dintre noi ,trecerea peste un interviu este cea mai tematoare parte in gasirea unui loc de munca.Dar este si singurul mod de a demonstra angajatorului ceea ce suntem in stare sa facem,pregatirea noastra.In acest caz voi lua atitudine chiar daca emotiile sunt mari,ma voi pezenta,le voi spune ca am fost selectata pentu acest interviu,am sa le spun cate ceva despe mine si am sa intreb in ce consta inteviul si cand va incepe.Le voi demonstra ca m-am documentat despre firma inainte de interviu,le voi aduce cateva laude,voi incerca sa fac conversatie sa vada ca sunt interesata,ca doar asta cauta un angajator multa comunicare si pregatire profesionala.Sunteti cei mai tari europafm.Felicitari!
georgeta10
Bineinteles ca nu ma va speria atitudinea ostila si situatia ciudata care este provocata.Nu sunt o persoana care se sperie repede si stiu sa fac fata acestor situatii.NU voi sta cu mainile in san si voi incepe discutia.Voi arata interes dar nu ma voi pierde in detalii,este foarte important ca eu sa fac prima miscare,sa vada ca sunt o persoana sociabila,cu tupeu si stapana pe mine.Voi incerca sa fac totul ca la carte chiar daca in prima faza nu-mi sunt asa simpatici si comunicativi,de multe ori aparentele insala,poate au o zi proasta sau anumite probleme,voi fi optimista si voi incerca sa obtin acel post ,apoi voi vedea pe parcurs daca a meritat sau nu.Va multumesc!!Numai bine!
mariko-san
Dupa ce am dat buna ziua si nu am primit raspuns o sa incerc sa "prind" privirea a cel putin a unei persoane din sala. Daca nu se uita nimeni la mine in urmatoarele 10-15 secunde o sa intreb cu un mic zambet pe buze: "Scuze, am inteles ca aici se tine interviul pentru postul XY…" astept o aprobare (sau un gest) din partea lor ..2-3 secunde, dupa care zic "sau am gresit eu sala" si zambesc? Daca tot nu zice nimeni nimic si nici nu-mi face vreun semn, o sa zic: "Sa astept pe hol si ma anuntati dvs. cand pot intra?Va multumesc"
CARMENICA
roxanadum
Atitudinea lor rezervata nu ma sperie nicicum! O sa imi pastrez calmul si voi incepe sa imi prezint CV..."Ma numesc Roxana Dumitrascuta si voi incerca sa va conving ca sunt persoana potrivita pentru acest job!".Daca nu ma intreaba ei despre studii sau experienta profesionala , le spun eu...sunt sigura pe mine! Sunt convinsa ca voi reusi sa-i conving (asta daca nu e ceva aranjat dinainte!!!), pentru ca i voi impresiona prin seriozitatea si profesionalismul meu.
icoana2005
imi cer scuze ca intrerup o liniste atat de odihnitoare ,, dar eu am treaba,, de asta am venit ,, asa ca VA ROG SA FACETI LINISTE SI SA MA ASCULTATI,, sper ca intelegeti limba romana si sa intelegeti ca e o mare onoare pt firma aceasta de a ma avea pe mine . bucutrati-va ca ma cunoasteti,, caci altfel la moartea mea ati fi ramasi surprinsi sa aflati ca nu ati auzit de mine. cred e mare nevoie de mine la firma aceasta,, pt ca trebuie compensata tacerea voastra cu debitul meu verbal, seriozitatea voastra cu veselia mea si daca nu ma vreti,, pierderea e a voastra ,, nu a mea,, eu nu am nimic de pierdut, pe cand voi,, pierdeti ocazia de a avea pe cineva , care sa sparga linistea si tacerea asta,,
geo.mara
mi-as cere scuze pentru deranj si as intreba daca m ar putea ajuta in legatura cu interviul pentru noul job.sau as cere informatii de cum as putea vorbi cu managerul companiei banuind ca acesta este cel care se ocupa de interviu.