Vino în Ţara lui Andrei
Dacă îţi pasă de ce se întâmplă în comunitatea în care trăieşti şi cauţi sprijin pentru ideile tale, propune o acţiune şi cetăţenii Ţării lui Andrei te vor ajuta să o transformi în realitate.
Identifică o problemă din comunitatea ta, găseşte o soluţie pentru aceasta şi posteaz-o aici!
Cel mai interesant răspuns va fi premiat zilnic în emisiunea "Deşteptarea" de Monica Anghel şi Bogdan Miu cu un MP3player.
Concursul se desfăşoară în perioada 9 noiembrie - 4 decembrie şi este deschis tuturor vizitatorilor europafm.ro înregistraţi în Club VIP Europa FM.
Vino şi tu în Ţara lui Andrei!
divokej_ruze
eu as propune promovarea acestui subiect in scolile din cartierul meu,iar cu aceasta ocazie copiii vor invata beneficiile recicalrii.
sweet_lorry
problema mea o reprezinta haita de caini care da tarcoale blocurilor din cartier. Dimineata, la prima ora, mai ales cand nu e ger naprasnic (caci atunci pesemne ca stau cu totii la caldurica), dimineata asadar, in drumul spre metrou mi se infatiseaza un tablou ce ma lasa de fiecare datacu gura cascata (ca la dentist): o ceata de vreo 10 musterii, care mai de care mai voinic (zau daca nu par vitei de lapte decat caini), cu blana lucind a sanatate in razele soarelui de dimineata alearga de colo pana colo, se joaca si, mai ales, latra de mama focului de fiecare data cand un batranel iese cu un alt patruped la plimbare.
Iar cand incep sa latre, atunci sa te tii... Ca prin minune, gasca se intareste si din 10 ajung 20 (pe numarate).
Ei bine, eu m-am saturat sa apelez in fiecare dimineata la arsenalul de rugaciuni atunci cand sunt nevoita sa trec prin mijlocul liniei inamice asa ca as propune un fel de adapost (tot e un maidan in apropiere), un tarc mai degraba, in care acesti caini sa fie inchisi dar cei unde batranii ce arata compasiune fata de patrupede sa le poata hrani in continuare (asa cum fac acum caci de-aia n-are ursu' coada, adica acesta e motivul pentru care la mine in cartier isi duc veacul atatia caini zdraveni)...
psihofericire
una din problemele din comunitatea mea este legata de batrani: cei bolnavi, cu demente sau boli care necesita supraveghere.Nu sunt saraci, insa familiile lor nu pot sa ii ingrijeasca 24 ore pe zi, pentru ca au slujbe, dar nu vor sa ii abandoneze in azil. Multi isi duc batranii senili la azil si ii iau acasa doar in weekend, cand ii pot supraveghea,pentru ca altfel sunt un pericol chiar si pentru ei, isi pot da foc sau inunda...
Asa ca un fel de centru de zi, de cresa pentru batranii cu probleme, in care familiile sa ii aduca dimineata si sa ii ia acasa seara dupa servici mi se pare ca ar fi o idee utila, ne-ar ajuta sa ne mentinem batranii in familie.
larisa2009
In primul rand ma bucur ca am posibilitatea sa va impartasesc ideea mea. Este simpla, dar sunt sigura ca multi ar urma exemplul daca ar fi cineva care sa dea tonul.
M-am saturat de toate sticlele aruncate aiurea. De toate PET-urile. Eu vreau ca impreuna cu cei de la mine din liceu sa adunam toate sticlele din oras si sa punem anunturi cu locurile unde se pot duce PETurile astea. Nici nu avem nevoie de multe, doar de saci in care sa le strangem si o masina cu ajutorul careia sa le ducem la centrele de colectare. Din banii stransi pe predarea sticlelor, cumparam o portavoce cu care sa inteleaga si ceilalti oameni cat de simplu este sa te faci util si sa reciclezi.
Am rezolva doua probleme: curatenia in oras si lipsa oamenilor de informatii despre colectarea PETurilor, hartiilor, sticlelor etc
Multumesc!
andreeabacau
O problema care o vad ca persista si se extinde in orasul meu si nu numai ,sunt oamenii strazii ,sunt tot mai multi si mai periculosi,care sunt in stare de orice pentru a face rost de bani,si nu pentru mancare ci pentru vicii.Spun din proprie experienta,si de aceea mi-ar placea sa avem o lume linistita ,fara astfel de oameni si as infiinta un centru de reeducare in care aceste persoane fie ele tinere sau invarsta ,sa primesca consiliere specializata si sa invete sa se comporte in societate,sa munceasca cinstit ,asta invatandu-i prin diferite cursuri de specializare dupa preferintele fiecaruia.De asemenea cu ajutorul lor am putea face o campanie de reciclare dand exemple oamenilor obisnuiti sa procedeze la fel pentru a salva natura si propriile vieti.Acest centru le-ar oferi hrana,consiliere specializata si un viitor mai bun.
psihofericire
pentru mine prima problema este cea a ATITUDINII fata de problemele comunitatii. Daca avem atitudinea de repulsie, de respingere, fata de caiinii vagabonzi care ne deranjeaza, fata de oamenii fara casa, batranii cersetori sau copiii care canta in metrou, AVEM NOI o problema. Inainte de a propune un proiect de interventie sociala, trebuie sa ne educam, sa invatam sa fim altruisti, sa ne bucure sufletul posibilitatea de a ajuta.
cititind pe forum chiar aici, propuneri de proiecte pentru ca vrem sa scapam de caiini, de vagabonzi, de cersetori, va spun ca incepem cu stangul: facem proiecte pentru ca vrem sa ii ajutam si nu pentru ca vrem sa scapam de ei.Este o mare ipocrizie, o lipsa de educatie civica si morala, inca nu stim sa iubim ceea ce ne inconjoara, sa ajutam orice fiinta vie tocmai pentru ca suferinta ei ne impresioneaza ci nu pentru ca prezenta ei ne dezgusta.
Cred ca aceasta este problema cea mai acuta a societatii noastre, educarea sensibilitatii si altruismului .
psihofericire
sa simti fata de cei in necajiti ceea ce ti-ai dori sa simta ei pentru tine daca ar fi in locul tau...
vasile32
Sunt gunoaie aruncate, poate, de 28 de ani si nimeni nu le vede si nu le strange Ce putem fface?
Am putea sa invatam tinerii sa planteze puieti sa ii ingrijeasca si sa creasca odata cu ei.
angela62
Sa redeschidem acele chioscuri la care copiii sa aduca sticle(chiar sparte) si sa platim copiilor pentru munca prestata,sa adunam hartie si sa nu mai taiem copacii...Ce visuri frumoase!
psihofericire
pai si lu' taica Leo Da Vinci i-au spus ca e utopie cand a zis ca se vor construi avioane...si totusi...