Concurs The Beatles

Vezi filmul "John Lennon - Începutul unei legende" şi află cum a început totul!

Spune-ne până pe 5 aprilie 2010 care este piesa ta preferată The Beatles şi povesteşte-ne o amintire legată de ea!

Cea mai interesantă amintire va câştiga unul din premiile:

postat: luni 22 mar 2010 la 18:48 4042 vizite, 106 raspunsuri, »

Kill me, dar nu pot sa nominalizez decat "Yellow Submarine". Da stiu, nu e prea originala alegerea, dar hei...trebuia sa fie ceva reprezentativ, nu?

Era singura piesa straina pe care o aveam in manualul de muzica din clasa a V-a sau a VI cred...asta nu mai stiu sigur. Aveam notele, cuvintele... tot. Si cum faceam parte din corul scolii, o cantam la ore, evenimente etc. A fost prima piesa straina pe care am invatat sa o cant la pian si obisnuiam sa stau dupa ore cu profesoara mea de muzica si sa repetam. Mi-a deschis practic apetitul pentru muzica (eu provenind dintr-o familie extrem de ne-melomana, ca sa zic asa) si asta e...suna a cliseu, dar mi-a deschis usa catre sunet, catre ritm, catre creatie.

Si acum imi amintesc cu placere de orele petrecute in cabinetul de muzica repetand "Yellow Submarine". Era o piesa straina...iar eu eram atat de mandra pentru ca eram unica din scoala care stia sa o interpreteze, de zici k cel putin cantam Beethoven

luni 22 martie 2010 la 22:41

Pentru cineva care s-a nascut si a crescut ascultand The Beatles este foarte greu si aproape imposibil de spus care e melodia preferata pentru ca nimic din ceea ce canta The Beatles nu te poate face sa spui ca aceasta nu-mi place...

Dar daca este nevoie sa fac o alegere atunci trebuie sa spun ca melodia preferata este Yesterday: nu stiu de ce dar copil fiind de 4-5 anisori fredonam toata ziua Yesterday...Yesterday... ba chiar ajunsesem sa raspun la intrebari de genul De ce? cu Yesterday... care probabil voia sa insemne pentru ca sa vreau eu (tin sa precizez ca era inainte de 1989 si la varsta respectiva nu stiam o boaba de engleza).

Yesterday a fost prima dragoste caci pe-a doua, la varsta adolescentei am cucerit-o fredonand Yesterday...

Mult mai tarziu am aflat ca Yesterday a intra in Guinness Book Of Records cu un numar de peste 3.000 de cover-uri facute dupa aceasta melodie, iar lucru acesta ma face sa ma simt extrem de satisfacut desi singura contributie personala este doar aceea de a fi fan The Beatles.

marţi 23 martie 2010 la 07:16

"All you need is love" e melodia mea preferata.Cand eram mic,tin minte ca tata avea o caseta cu Beatles,punea melodia asta si o invita pe mama la dans.Erau asa de frumosi amandoi cum dansau,parca era o scena rupta din film de dragoste.Luandu-ma valul ma invarteam si eu pe langa ei,facandu-ma ca dansez gratios,dar de fapt faceam ca un titirez si dupa cateva secunde ai mei se prapadeau de ras.Ce vremuri...

marţi 23 martie 2010 la 09:14

Yesterday

e melodia sufletului meu.

marţi 23 martie 2010 la 09:16

Salut,clar melodia Yesterday.Am vazut ca e nominalizata de mai multi ceea ce arata doar cat de mare impact a avut.Este o melodie in care m-am regasit cateodata de-a lungul vietii.Imi amintesc ca pe actuala mea prietena am cunoscut-o acum 2 ani pe aceasta melodie si de fiecare data cand o aud imi revin acele vremuri in minte.

marţi 23 martie 2010 la 09:42

Yellow Submarine este melodia pe care o fredonam impreuna cu colegii si prietenii mei din liceu...Faceam naveta ca sa ajung la liceu si in autobuz ne strangeam toti la "burduf" si incepeam sa cantam diverse melodii printre care si aceasta melodie ca sa mai uitam de frigul ce ne patrundea iarna...

marţi 23 martie 2010 la 10:51

Every Little Thing este melodia pe care eu si sotul meu, pe atunci doar prieteni, o cintam impreuna, plimbindu-ne mina in mina. Asta nu inseamna ca nu stim versurile majoritatii cintecelor Beatles si ca nu le-am dansat iar si iar, la petreceri, spre deliciul prietenilor nostri care asteptau momentul in care noi urma sa cintam si sa dansam pe muzica Beatlesilor.

marţi 23 martie 2010 la 11:07

All you need is love....mi-a dedicat-o intr-un club actualmente sotul meu-atunci doar un amic, in timp ce sufeream dupa o despartire

marţi 23 martie 2010 la 11:51

YESTERDAY este melodia mea preferata a fost printre primele melodii pe care am invatat sa le cant la chitara este superba...o cant si acum...aproape la fiecare baie:)

marţi 23 martie 2010 la 19:10

Mi-am cunoscut actualul sot pe fondul melodiei "Imagine". Chiar daca sunt alte piese mai celebre, pentru mine tot aceasta ramane favorita. Nu numai melodia, ci si versurile imi trezesc amintiri placute.

marţi 23 martie 2010 la 19:30