Ce mai înseamnă seducţia în zilele noastre?

Scrie răspunsul tău aici şi poţi câştiga cu Europa FM şi Editura Nemira, între 17 şi 23 august, cartea "Istoria cuceririi amoroase" de Jean-Claude Bologne împreună cu un voucher pentru servicii de spa la Easy Shape din Bucureşti.

postat: joi 13 aug 2009 la 13:05 2865 vizite, 55 raspunsuri, »

"Te iubesc, si pentru ca te iubesc, te voi face in curand sa ma urasti pentru ca ti-am spus adevarul in loc sa ma adori pentru ca te-am mintit"

joi 13 august 2009 la 14:30

@MIKI76 periculoasa esti... sau nu aud bine cu ochelarii acestia?

joi 13 august 2009 la 14:41

ucs, de ce sunt periculoasa?

joi 13 august 2009 la 14:51

Daca ne uitam in jurul nostru, ne dam seama ca in ziua de azi nu condeaza decat banii. Pana si seductia din zilele noate este legata de bani. Fie ca esti femeie fie ca esti barbat te lasi sedus de masini luxoase, gosimea portofelului, stralucirea bijuteriilor si dimensiunea silicoanelor, care la urma urmei tot bani sunt si acelea. Din pacate au disparut cu desavarsire naturaletea si atractia fizica, acea atractie care sa-ti dea fiori in stomac. Acum totul se face mecanic si are un singur scop : BANII.

vineri 14 august 2009 la 09:45

Seductia este mânată de sentimente si trairi interioare probabil nesatisfacute. Seductia este rezultatul faptelor savarsite inconstient de oameni indiferent de circumstante. Chiar daca este vorba de dragoste, bani, alegeri facute in diverse situatii intervin uneori aparentele, de fapt ne lasam condusi de aparente cand sunt implicate sentimente.Abia atunci cand gresim sau cand apar consecintele faptelor noastre realizam ca am fost sedusi.

vineri 14 august 2009 la 17:10

Seductie...sa fie oare aburul ce iti strapunge porii si se indreapta spre el impregnandu-l cu aroma ta? ori mainile tale nevazute ce il absorb putin cate putin? sa fie oare procesul de prelingere intr-o stare de beatitudine ca urmare a puterii tale de de captare totala a simturilor?

vineri 14 august 2009 la 20:17

Seductia adevarata aproape a disparut cu desavarsire.Totul este legat de interes ,bani si sex.Doar fetele romantice viseaza la o dragoste in care sa fie sedusa prin priviri , gesturi tandre,cuvinte dragastoase.

duminică 16 august 2009 la 08:16

Seductia, inseamna sa fii tu insuti si sa fii placut asa cum esti...

Seductia poate insemna o privire, un zambet, un gest, o mangaiere, un cuvant frumos (sau poate mai multe) . Desi poti fi "cucerit, sedus" poate - intr-un anumit context si la un moment dat - pur si simplu! (si ) intr-o "disputa principiala de idei...cu scantei". Uite, "maxima seductie" intervine atunci cand (ciudata definitie!) reusesti sa fii sau sa te faci iubit, placut de cat mai multi oameni din jurul tau - chiar si de cei care in anumite momente te-au antipatizat profund.

Seductia inseamna o combinatie de elemente (si dintre cele de mai sus), la care putem adauga: culoare, muzica, poezie, spirit, umor, arome si orice alte ingrediente dragute si simpatice (poate si antipatice si amarui uneori) care "ne trec prin cap"...

duminică 16 august 2009 la 09:16

Aoleu! Virgula intre subiect si predicat!!!!!

Si nu prea reusesc sa modific chestia asta...asa ca am dat o "erata" la mesajul anterior.

duminică 16 august 2009 la 09:20

Imi vine usor sa spun ca, in zilele noastre, seductia si-a modificat coordonatele, seducatorii strategiile iar sedusii pragurile de sensibilitate, pentru ca seductia este o capacitate umana care se transforma pe parcurs ce insasi structura interioara si stilul lui de viata sufera schimbari.

Am uitat codul seductiei pentru ca ideea de a comunica cu ajutorul florilor, a simbolurilor universale, a muzicii si a culorilor pare o pierdere de vreme acum. Cu toate acestea, se pare ca femeia pastreaza in memoria afectiva placerea de a fi alintata si curtata, iar barbatul inca se mai bucura atunci cand este atatat de dublul-mesaj, de tipul atractiei-respingerii, din discursul unei potentiale partenere.

"Virtualizarea" existentei produce si ea "mutatii" in dansul seductiei. Discutiile despre identitate adevarata si identiate aparenta ne conduc la intrebarea: pe cine seducem atunci cand incercam sa facem cuceriri in spatiul online? Seductia online pare sa fie mult mai usoara. Asta pentru ca ingredinetele sale sunt iluzorii. Seducem personaje si nu persoane. Vorbind strict de actul de a seduce, constient, se pare ca onlineul este un teren de joaca excelent.

Desi la prima vedere noi, cei de azi, nu prea semananam cu cei din epoca romantica, cei dupa al caror joc seductiv rabdator si complex uneori tanjim, tocmai aceasta tendinta de a ne umple mintea cu imagini idealizate (inerente "virtualizarii") ne apropie de ei. "Lucram", chiar daca cu instrumente si tehnici diferite, asupra aceluias material efemer si subtire ca panza unui vis- dorinta.

In zilele noastre, sedusi complet de politici de marketing, de reclame, de vietile si personalitatile altora, trebuie sa reinvatam la randul nostru arta seductiei. Daca n-am fi pierdut-o, n-am fi dus dorul misterului, declaratiilor romantice, cadourilor simbolice, misivelor tainice.Nu ne-am fi simtit atat de puternic atrasi de o "Istorie a cuceririlor amoroase".

duminică 16 august 2009 la 19:08