EUROPA TOP HIT

Tu faci topul Europa FM! Ascultă ce ai votat sâmbătă de la ora 16:00 cu Adi Luca

INTERVIURILE EUROPA FM

înregistrările video cu oamenii importanţi ai momentului

europafm.ro/LIVE

Asculţi în playerul tău favorit postul Europa FM

Care este cel mai frumos roman de dragoste pe care l-ai citit şi de ce te-a impresionat?

Club VIP Europa FM şi Editura Nemira vă invită să redescoperiţi plăcerea lecturii.

Răspundeţi până pe 15 martie 2010 la întrebarea "Care este cel mai frumos roman de dragoste pe care l-ai citit şi de ce te-a impresionat?" şi puteţi câştiga unul dintre cele 8 cadouri cu cărţi din colecţia Nemira Damen Tango.

Pachetul de cărţi include:

"Lebăda neagră" de Sveva Casati Modignani este o impresionantă saga a trei generaţii de editori, familia Montalto. Dar intrigile, pasiunile şi trădărilor ameninţă să distrugă familia. Emiliano, poreclit "lebăda neagră" şi fiu al fondatorului, şi Arlette, tânăra şi frumoasa jurnalistă îndrăgostită de el, luptă să recâştige demnitatea şi prestigiul numelui Montalto.

"Sagan. Povestea unei iubiri" de Annick Geille este o istorie sentimentala, tandra si melancolica in mediul artistico-literar parizian din deceniul opt, in care femeile fumeaza tigari Kool, conduc cu viteza coupe-uri Mercedes, se scalda goale in paradisuri tropicale ametite de Palfium, iar barbatii beau scotch si citesc ziarul la ora 5 fix, poarta pantofi cu scart, costum de lana bej, sunt spirituali si n-au permis de conducere.

"Librăria iubirii" de Paola Calvetti este o poveste romantică, plină de înţelepciune şi curaj, o lume de vis într-o iubire copleşită de neprevăzut. Cu o carieră strălucitoare, un fiu reuşit şi un fost soţ încă foarte atent cu ea, Emma este considerată de toată lumea o femeie împlinită. Dar ea simte nevoia unei schimbări radicale şi acceptă provocarea destinului: preia papetăria moştenită de la mătuşa sa, transformând-o într-o librărie extravagantă, care vinde numai romane de dragoste.

postat: sâmbătă 6 mar 2010 la 12:22 25348 vizite, 184 raspunsuri, »

Cred ca cel mai frumos roman de dragoste citit si recitit de mine este "Adam si Eva" de Liviu Rebreanu. De fiecare data cand l-am lecturat am gasit un alt substrat cu intelesuri diferite, povestile prindeau un alt contur si dragostea o alta vraja!

sâmbătă 6 martie 2010 la 15:37

Inegalabilul "Pe aripile vântului "...

Un roman plin de speranţă, captivant, deosebit de viu prin mesajul de final la urma urmei si mâine este o zi când o putem lua de la capăt ....

sâmbătă 6 martie 2010 la 16:03

Un roman poetic, sensibil, o parabola a vieţii : Alchimistul

sâmbătă 6 martie 2010 la 16:05

O tragedie americana este una din cărţile mele preferarate . Oriunde te-ai afla în lume dragostea este un sentiment greu de găsit, de împărtăşit şi, mai ales, de păstrat de-a lungul vieţii.

sâmbătă 6 martie 2010 la 16:10

Cel mai frumos roman de dragoste pe care l-am citit: Jane Eyre de Charlotte Brontë. In acest roman dragostea invinge orice. Ideea de dragoste eterna m-a fascinat.

sâmbătă 6 martie 2010 la 16:26

Un roman de dragoste inspirat din realitate si, in acelasi timp, inegalabil prin sobrietatea cu care a fost scris, este "Anna Karenina" de Lev Tolstoi. Si ecranizarea merita vazuta, insa dupa lecturarea acestei capodopere cred ca putem deveni mai putin superficiali in sentimente.

sâmbătă 6 martie 2010 la 16:33

Cred ca dintre toate cel mai reusit roman dar si film a fost "Pe aripile vantului" iar de la noi "Felix si Otilia".

sâmbătă 6 martie 2010 la 17:28

Mie mi-a placut "Dragostea in vremea holerei" un roman pe care l-am citit cu mare drag si care l-a adus pe sotul meu in viata mea.E o poveste destul de lunga, dar dupa ce am citit acest roman am stiut ca imi voi intalni "jumatatea".

sâmbătă 6 martie 2010 la 17:54

PE ARIPILE VINTULUI DE MARGARET MITCHEL ESTE POVESTEA DE DRAGOSTE DINTRE SCARLETT O HARA SI RHETT BETLER ESTE UNA DINTRE CELE MAI FRUMOASE POVESTI CA SI ECRANIZARE DE ALTFEL.AS MAI AMINTI SI MINDRIE SI PREJUDECATA DE J.AUSTIN POVESTEA CELOR CINCI SURORI SI POVESTILE LOR DE IUBIRE. LA RASCRUCE DE VINTURI DE E. BRONTE

GREA ALEGERE CU TOATE ACESTEA MA-S OPRI LA PE ARIPILE VINTULUI

sâmbătă 6 martie 2010 la 18:35

Romanul care m-a impresionat cel mai tare, este "Adio arme" de Ernest Hemingway. Nu este un roman exclusiv de dragoste, dar povestea este naucitoare, mai ales ca se petrece in timpul celui de-al doilea razboi mondial. M-a impresionat foarte tare, poate si pentru ca atunci cand am citit cartea eram cu apoape 20 de ani mai tanara, o adolescenta care a "trait" tot ce au trait personajele din roman. In momentul in care citesc o carte, in momentul in care incepe descrierea locului actiunii, incep si eu sa-mi imaginez decorul si vestimentatia, culorile, etc, de ceea de citesc mai incet o carte, pentru ca eu o "rumeg"!

sâmbătă 6 martie 2010 la 19:48