CREŞTEREA SALARIILOR, CERTIFICATUL DE NAŞTERE AL NOULUI GUVERN

Comentăm astăzi la România în Direct evenimente aflate în desfăşurare. Pentru trecerea cabinetului Ungureanu s-au dus negocieri aparent, până în ultima clipă. Minorităţile naţionale au condiţionat votul de creşterea salariilor şi a pensiilor în luna mai a acestui an, precizând clar că dacă asta nu se va întâmpla vor susţine o moţiune de cenzură.

La ora la care scriu asta încă nu s-a dat votul, nu ştim cât s-a negociat şi cât s-a aranjat o punere în scenă a acestor negocieri, nu ştim nici dacă va trece cabinetul.

Dar deja zarurile au fost aruncate. Dacă guvernul trece el este obligat la o politică riscantă în condiţiile unor semnale nu tocmai bune ce vin din economie, dacă nu trece suntem în criză politică prelungită iar asta chiar că nu are cum să ajute economia.

În timpul emisiunii de astăzi vom comenta şi alte informaţii pe măsură ce ele vor veni, dar baza discuţiei este acest compromis pe care viitorul guvern pare a-l fi acceptat. Vă întreb ce aţi fi făcut dumneavoastră ascultătorii dacă eraţi în situaţia premierului desemnat Mihai Răzvan Ungureanu? Aţi fi acceptat compromisul de dragul stabilităţii? Aţi fi prelungit negocierile riscând acutizarea crizei? Sau poate v-aţi fi întors la Traian Băsescu, înapoindu-i un mandat cam şchiop din start?

postat: joi 9 feb 2012 la 11:42 401 vizite, 10 raspunsuri, »

Buna ziua,

Compromisuri au fost facute dintotdeauna pentru UDMR, din pacate UDMR a reprezentat acel procent necesar trecerii legilor de multe ori.

Multe legi bune nu au putut trece si multe legi proaste au trebuit sa treaca din cauza lor.

Sper ca electoratul a observat asta si se va gandi de 2 ori inainte sa voteze iar cu UDMR.

Sunt pentru cresterea salariala daca vine prin reducerea CAS-ului. Dar e urgenta si o reforma serioasa in sanatate care sa fie vina in intampinarea reducerii CAS-ului.

Sunt placut surprins de noua idee de salarizare pe baza de performanta in sanatate, dar trebuie avut grija sa se dea si posibilitatea echitabila la performanta. Nu ma refer la aparatura sau la starea spitalelor ci efectiv la accesul doctorilor la pacienti. Stiu ca in multe spitale sunt 2-3 doctori vechi care si-au impartit efectiv paturile in spital astfel ca un alt doctor (nou / mai tanar) ,care poate fi chiar mai bun, nu are nicio sansa sa ajunga la pacient.

Multumesc

joi 9 februarie 2012 la 12:09

Este vorba de minoritatile nationale, altele decat cea maghiara

joi 9 februarie 2012 la 12:47

Incep promisiunile si pomenile electorale. Din pacate factura va fi platita de guvernul ce va veni dupa alegerile din toamna. Si iarasi, daca vor iesi tot ei vor constata ca nu au resurse suficiente, iar daca vor veni altii se vor vaita din nou de "greaua mostenire a guvernelor anterioare"

Cat despre santajul UDMR-ului mi se pare foarte daunator pentru ROMANI. Cand toata lumea macar mimeaza negocierile, UDMR-ul vine cu ultimaturi inacceptabile din punctul meu de vedere. Dar din pacate acest guvern va sacrifica din nou interesul majoritatii.

Iar dl. Razvan Ungureanuna fost propus cu scopul de a organiza alegerile la termen si de a "ajuta" PDL-ul la aceste alegeri. Guvernul sau, daca va trece, va fi condus tot din umbra de "greii" partidului. Sub aspectul unui guvern tanar se ascund interesele politico financiare ale celor ce ne-au condus si pana acum, inclusiv a d-lui Basescu.

De-o fi una, de-o fi alta, tot ceteteanul de rand va pierde

joi 9 februarie 2012 la 13:05

E simplu :sunt animale politice care au simtit pericolul si vor sa-si salveze pielea !

joi 9 februarie 2012 la 13:16

"Buturuga mica rastoarna carul mare"De aceasta situatie s-au folosit toti cei care au fost la putere de cate ori au avut nevoie de voturi si tocmai de aceea nu au facut nimic pentru a o remedia .Ar fi fost bine si pentru cei multi daca din aceste minoritati ar fi facut parte pe langa unguri (patrioti convinsi)si japonezi(muncitori si corecti)si germani(tehnici si ordonati) poate impreuna ar fi gasit solutii bune pentru toti, dar asta e, ne multumim cu ce avem .Daca tot s-au propus mariri de salarii ar fi bine sa se faca din reduceri de taxe si din averi ce nu pot fi justificate si care ar trebui confiscate, atunci sa ii vedem daca ne mai calca cu trufie pe cap ca si cand ei sant acolo unde sant datorita muncii si priceperii lor nicidecum faptului ca au furat ceea ce ar trebui sa fie al nostru.Cat despre opozitie este slaba anemica si fara vlaga ,nu are nici o solutie nici o idee nimic....ca si cand n-ar fi ,eu nu ii inteleg de ce nu vin cu idei cu propuneri sa faca si ei ceva nu doar sa critice si sa arate cu degetul la putere prin televiziuni .

joi 9 februarie 2012 la 13:26

nu cred in compromisuri, in momente in care tare trece printr-o situatie atat de grea.

cred mai degraba in fermitate in luarea deciziilor si in ratiune. o crestere salariala sau de pensii in aceste conditii ar fii cel mai rau lucru posibil.....

joi 9 februarie 2012 la 13:36

O crestere de venituri ar avea totusi un impact pozitiv in cresterea consumului. Depinde insa de modul cum este facuta. Daca reduci cuantumul contributiilor angajatorilor, este posibil ca veniturile sa creasca atat pentru ei, cat si pentru salariatii capabili si comercianti. Insa, strict pe cifre, lucrurile arata rau, ca daca scazi contributiile cu 5%, matematic iti da ca vei colecta mai putin, nicaieri nu se vede vreo garantie ca o relaxare fiscala aduce implicit venituri mai mari la buget prin simplul fapt ca platitorul de taxe accepta sa plateasca pentru simplul motiv ca poate.. Scazi contributiile, ar trebui sa scada si evaziunea, dar pentru asta iti trebuie si curaj. Il stimulezi pe angajator sa creeze locuri noi de munca, prin scutiri de taxe, s-ar putea ca pe termen mediu si lung sa inregistrezi o scadere a somajului. Sunt oameni de profil economic care pot sa gandesca un pachet de masuri care sa aiba si efecte in economie, asa ca venim si spunem "5% pac! pac! marire la toti bugetarii" avem mari sanse sa ramanem cu un maaare "fassss"!..

joi 9 februarie 2012 la 13:48

da, imi cer scuze UDMR-ului in acest caz, dar raman la ideea mea: cresterea salariilor doar prin scaderea CAS-ului.

Mai mult de atat, daca nu au dat un procent pt acea marire atunci se poate reduce cas-ul cu 0,5% sau ceva de genul si s-a rezolvat, nu?

joi 9 februarie 2012 la 13:51

OARE DE CE SE BATE ROMANUL PENTRUL PUTERE SI NU SE UITA LA CEI DIN CLASA DE JOS ? SUNTEM EGOISTI DIN SINE SI LUPTAM NUMAI PENTRU NOI !ORICINE VA AJUNGE IN ZILELE NOASTRE LA PUTERE VA FI CUMPARAT DE BAN INSASI ! CAND VA SIMTI TRONUL PUTERII SI BANUL IN MANA, VA UITA DE CEI CE LE-A PROMIS CANDVA O CRESTERE A VENITURILOR SI O VIATA MAI BUNA! TIBI, TG MURES

joi 9 februarie 2012 la 13:56

io cred ca va fi declarat avorton pana la urma ...

"Sunt succese care te umilesc si infrangeri care te inalta."

vineri 10 februarie 2012 la 11:04