Copii, copilărie, credinţă
Suntem în Vinerea Mare, zi în care iubirea nesfârşită se manifestă în cel mai mare grad, cel puţin pentru creştini.
Este ziua în care creştinii îşi aduc aminte de forma supremă de dragoste şi smerenie: a-ţi da viaţa pentru cel pe care îl iubeşti.
Iisus Hristos face sacrificiul suprem pentru a restabili legătura dintre oameni şi Dumenzeu.
Ne pregătim, de asemenea, de sărbătoarea Paştelui, cu promisiunea şi credinţa că moartea nu înseamnă sfârşitul.
Sărbătorile Pascale sunt petrecute, tradiţional, în familie: copii, părinţi, bunici.
E o sărbătoare a bucuriei, a vieţii, a speranţei, a iubirii.
Există însă zeci de mii de familii în România, şi sute de mii de copii, pentru care acest Paşte este doar o altă sărbătoare care îi găseşte în lipsuri şi chiar mizerie.
În acest context, Europa FM realizează primul maraton radio umanitar in sprijinul celor 15 mii de copii defavorizaţi aflaţi în grija organizaţiei "SOS! Satele Copiilor".
Putem, cu un simplu SMS la numărul 877, aduce o contribuţie pentru ca viaţa acestor copii să primească un plus de speranţă şi perspectivă.
La România în Direct va intreb ce le spuneţi copiilor despre semnificaţia sărbătorii Paştelui?
Ce va aduceti aminte din copilărie despre petrecerea Paştelui şi tradiţiile acestei sărbători?
E sau nu importanta pentru un copil credinţa pe care un copil o găseşte în familie?
Ce le spunem copiilor despre Dumnezeu?
puiutz-13
Mirosul de leustean in ciorba, muzica populara difuzata in jurul pranzului la radio, creta pe asfalt si pantofii noi, de lac, pe care-i primeam in fiecare primavara...pentru Pasti. Ma rodeau cumplit, da erau pereche cu sosetele albe si era musai... Bashca ceva desene animate in plus la televizor... Nu intelegeam mai nimic de ce se intampla, dar era o pace in aer care acum n-o mai gasesc nicaieri, nici la cei mari nici la cei micutzi.....
"Sunt succese care te umilesc si infrangeri care te inalta."
MIKI76
Va doresc sa aveti un Paste minunat alaturi de cei dragi, multe bucurii si liniste sufleteasca
MIKI76
Ouale rosii, drobul si pasca sunt ingredientele mele preferate de cand ma stiu. Cand eram mica iar mama in aceasta perioada vopsea ouale, mie imi placea sa le ciocnesc pe toate.:))
Dinu.F
Copilaria mea este legata de viata de la tara, si de aceea primul meu gind se duce tot acolo, unde aceasta sarbatoare se simte cel mai bine. Acum , chiar daca locuiesc la oras, nu pot sa uit exemplele parintilor legate de viata, de religie, de vesnicie, de acel mod de viata simplu si plin de invataminte. Nu este suficienta ingrijirea doar a corpului (spalare, imbracaminte, mincare) fara ingrijire a sufletului, poate singura care il inobileaza pe om, care da bunatate, dragoste, mila. Acum realizez ca nu putem sa dam mai departe copiilor nostri decit ceea ce avem, ceea ce am realizat prin modul nostru de vorbire, de a fi, prin faptele noastre. Iar lucrul cel mai important pe care putem sa-l transmitem este dragostea si smerenia (ascultarea) Acum, ca sunt om mare, sentimentul care ma incearca este tot placerea de a fi copil, imi doresc sa nu dispara inca inocenta copilariei. Astfel, sufletul meu va fi liber de orice frica, de incertitudini, si voi deveni mai curajos pentru a infrunta greutatile vietii, si asa cum zice si Dumnezeu, sa-mi iubesc aproapele, si chiar si pe dusmanul meu. Doamne, da-mi puterea sa ma pot obisnuii cu ceea ce nu pot schimba, da-mi curajul si forta sa lupt cu ceea ce pot schimba si mai ales, da-mi puterea de a le deosebi una de cealalta.
LADYINRED
Frumoasa tema si astazi Adrian!!! Multumim!!! :)
Cu toate ca am atatea de scris,nu pot sa stau pe forum,am atata treabaaaaa!!! Sarbatorile pascale sunt prilej de bucurie,de intalnirea cu cei dragi,de sarbatoare si de implinit vise ...de aceea sustin campania Europa Fm,am donat atat eu cat si familia si prietenii care stiu de campanie...cred ca este un semn ca mai exista bunatate si bun simt dar si ca suntem crestini si acum mai mult ca niciodata in saptamana patimilor ,in Vinerea Mare,sa facem o fapta buna sau macar o fapta buna! Cred ca donand si ajutand copiii,care au avut mai putin noroc sa fie crescuti de familie,sa reusim sa ajutam din putinul nostru,al fiecaruia... Ce este mai frumos decat sa vezi zambetul unui copil ?? NIMIC nu se compara!! Va spune o MAMA!!!
p.s anul acesta, pt prima oara,Raducu vopseste oua impreuna cu mine!! Abia asteapta!!!
Va doresc PAŞTE FERICIT !!!!
"Contempla aceasta zi,caci ea reprezinta Viata,insasi Viata Vietii. In scurta ei durata de existenta, ea ascunde toate Adevarurile si toate Realitatile existentei tale;Beatitudinea Cresterii;Gloria Actiunii;si Splendoarea Frumusetii;Ziua de ieri nu a fost decat un Vis,Iar Ziua de maine nu este decat o Viziune. Daca este traita corect,Ziua de Astazi transforma fiecare Zi de Ieri, Intr-un Vis al Fericirii si fiecare Zi de Maine intr-o Viziune a Sperantei. Contempla, asadar, cu atentie aceasta Zi!"
evelinac
Copiii inteleg doar ca trebuie sa le vina iepurasul, incarcat cu dulciuri si cadouri. De asta sunt copii. Important e ca adultii sa nu uite semnificatia sfintelor sarbatori.
Pregatindu-ma, ca orice crestin, iesind in piata dupa cumparaturi, am constatat ca oamenii sunt mult mai preocupati sa cumpere tone de mancare, decat sa aprinda o lumanare la biserica, mai mult decat de obicei. Cozi infernale la carne, paine, fructe etc. Oare se consuma in cele 2 sau 3 zile toate tonele de hrana cumparata?
Atunci cand ajungem la biserica, majoritatea oamenilor nu stau la intreaga slujba, ci le este deajuns sa aprinda lumanarea, pentru a o aduce acasa, fara a asculta si stihiile, semnificatiile fredonate de preoti si cei din strana bisericii.
Intrucat sarbatoresc pe rit vechi, atunci cand se canta (in slavona), in noaptea de inviere, "Hristos a inviat din morti"............mi se furnica pielea de pe mine. Iar ochii imi lacrimeaza de emotii. Da, asa simt sarbatorile. Cu multe emotii, cu mare bucurie, cu sufletul impacat. Si ma bucur sa imi vad familia si prietenii sanatosi si bucurosi de venirea sarbatorilor.
Sfintele sarbatori imi ofera prilejul de a va trimite tuturor gandurile mele bune, sa aveti parte de liniste sufleteasca, pace in casa, bucurii alaturi de cei dragi, iar sanatatea sa nu va ocoleasca nicicand! Sa ne reauzim cu drag! Sarbatori Pascale fericite!
"Nu mor caii, cand vor cainii!"
lascarik
Mic fiind mergeam la bunica și în ziua de Paște împarteam in sat pachețele cu cozonac, pască, ouă roșii si dulciuri. Vă doresc un Paște fericit!
marius2007pn
Si pentru atunci cand eram copil, si pentru acum cand uneori ma port copilareste , aceasta sarbatoare e pentru mine perioada din an cand spiritualitatea aproape ca devine palpabila, consistenta,indraznesc a spune ca i-L tin de mana pe Isus pentru a-I alina suferinta rastignirii si bucuria regasirii in noaptea invierii !!!
In fiecare an renastem si noi odata cu EL !
Iertare celor care le-am gresit cu voie sau fara de voie !
Un PASTE FERICIT tuturor !
FRIDA
Dau copy-paste vorbelor postate de DinuF...in plus urez tuturor ascultatorilor si echipei EFM: Paste linistit, cu pace si lumina in suflete! Felicitari si multumiri pt implicare in problemele milioanelor de romani!
ceache
Da intr-adevar 2 Euro nu inseamna mai nimic, mai ales pentru noi cei care avem mai putin ca altii. In vinerea mare donez si eu chiar acum.
Salutari de la Constanta!