Ce faceţi de Campionatul Mondial de Fotbal?

De astăzi încep în Africa de Sud meciurile Campionatului Mondial de Fotbal.

De fiecare data, meciurile celei mai importante competitii sunt spectacole savurat de sute de milioane de iubitori de fotbal.

Campionatul Mondial de Fotbal e un fenomen din ce in ce mai complex.

Implicatiile competitiei nu sunt doar de natura sportiva.

Laturile comerciala, sociala sau chiar politică joacă un rol important in crearea acestui eveniment planetar.

Din păcate, echipa României nu participă la competiţie.

E si acesta un subiect pentru discutia de astazi...

Cu toate acestea, foarte mulţi dintre români iubitori de fotbal urmăresc campionatul.

Interesul microbistilor de la noi e demonstrat de promoţiile diverselor companii, inclusiv de televiziune, care incearca sa atraga clienti si simpatie prin asocierea cu acest eveniment.

E o perioadă în care se bea mai multa bere, sucuri carbogazoase nocive :), se sta mai mult la terase, se mananca seminte în cantitati industriale.

Televizoarele din case tind să fie ocupate de microbisti poate spre frustrarea celorlalti membri ai familiei care ar vrea sa vada si altceva.

Cel putin in prima faza, vor fi trei meciuri pe zi ceea ce inseamna 5 ore de fotbal, la care se adaugă si comentariile sportive.

La România în Direct vă întreb dacă veţi urmări meciurile de la CM din Africa de Sud?

Aveti o echipa favorita pe care ati vrea sa o vedeti castigatoare?

Ce miza are pentru dumneavoastra acest spectacol in conditiile in care echipa României nu participă?

Aveţi discuţii în contradictoriu în familie referitoare la cate ore pe zi ar trebui să va uitati la fotbal in aceasta perioadă?

Vor fi doamnele si domnisoarele atat de intelegatoare cu partenerii lor microbisti cum arata o reclama ce ruleaza in aceste zile la televiziuni?

postat: vineri 11 iun 2010 la 11:08 3532 vizite, 122 raspunsuri, »

In anii anteriori parca se facea mai multa reclama la CM decat acum. Cand eram in facultate am prins 2 campionate de fotbal si culmea culmilor ca fix atunci era si sesiunea de vara.... Acum cand am timp sa ma uit, nu ma mai pasioneaza...

vineri 11 iunie 2010 la 11:16

daca vom noi, doamnele si domnisoarele ingaduitoare ...??? TREBUIE SA FIE EI, DOMNII, SOTII, INGADUITORI cu noi. vom sta cu ochii lipiti de micile ecrane, plasme sau lcd-uri...tv-uri clasice...alb- negru sau color. hihih. dupa posibilitatile zilelor !!!

Masurarea vietii omului nu este in functie de timp, ci de buna ei folosire. Doar o viata traita pentru altii este o viata care merita traita.

vineri 11 iunie 2010 la 11:18

Chiar daca sunt femeie voi urmari o parte din meciuri, semifinalele , finala si meciurile echipei Olandei :).Pacat ca nu putem vedea si Ro , dar vor mai trece multi ani pana se vor califica si ei. Fotbalistii romani se ocupa mai mult de "vedetism" decat de fotbal si nu ma apuc acum sa fac analiza ca se stie.

Din fericire noi avem mai multe televizoare iar sotul meu se poate uita non-stop la meciuri daca vrea (tv nu e o discutie la noi in familie, fiecare se uita cat vrea si la ce vrea) libertatea individuala , stimabile :)

vineri 11 iunie 2010 la 11:20

@adelasim, yes...!!

Masurarea vietii omului nu este in functie de timp, ci de buna ei folosire. Doar o viata traita pentru altii este o viata care merita traita.

vineri 11 iunie 2010 la 11:23

eu prevad ca o sa fac parte din categoria "ceilalti membri frustrati ai familiei" in perioada asta, daca prietenul meu o sa stea prea mult pe posturile tv care transmit campionatul. am avut o discutie "preliminara" si ne-am inteles sa nu exagereze, mai precis ca nu o sa fac scandal la finala si, eventual, semifinale :)

apropo de scandal, m-am amuzat cind am citit previziunile avocatilor britanici, cum ca numarul divorturilor va creste exponential anul acesta, asa cum s-a intimplat si la campionatul de acum patru ani :)

Lawyers expect World Cup tournament to end many marriages: http://www.thetimes.co.uk/tto/law/article2528753.ece

vineri 11 iunie 2010 la 11:24

Da, poate e un pretext bun pentru a ne lua si noi al doilea televizor :))

vineri 11 iunie 2010 la 11:25

eu sunt microbista doar cand e vb de campionatul european si mondial :), asa ca...da, o sa ma uit la fotbal si o sa tin cu brazilia in lipsa tarii noastre. am tinut cu brazilia inca din '90 la cm, cu toate ca pe atunci nu prea stiam eu care echipa e buna care nu, dar l-am auzit pe tata spunand uniu prieten de-al lui "brazilienii astia sunti dati dracu' la fotbal!", si imi placea si cum suna "brazilia" :))).

imi e ciuda ca nu e si romania la cm, eu cred ca jucatorii de acum nu au nici disciplina necesara pt a face un sport de performanta si nici nu mai au daruirea generatiilor de pana acum. am facut sport de performanta 10 ani, am reusit sa ajung de doua ori campioana nationala, dar am muncit in sala de antrenement de imi dadeam sufletul si acolo am invatat ca primul pas spre performanta e disciplina.

don't be a sheep and follow the crowd, be yourself.

vineri 11 iunie 2010 la 11:25

nu ma uit la fotbal, nu ma uit la televizor in general. si cum acum nici macar o reclama nu-mi starneste curiozitatea... cred ca nici n-o sa aflu la timp ca s-a terminat deja....

aseara, la niste prieteni am vazut fragmente din deschidere... or fi africanii aia cu nush ce traditii da.. aratau mai rau ca tiganii nostri. coloritul pestritz, tzopaiala tribala, cocktail de muzica... nimic cu care suntem obisnuiti... ma gandesc, daca nu aveau diamantele alea, statea vreun "alb" cu ei? si inca acu-s cica civilizati.....

din alt punct de vedere... tot "albul" i-a saracit... sa nu se mire ca jefuiesc tot ce prind.... trebuie platit tributul.....

cat priveste faza cu fotbalul, mi-aduc aminte ca aveam prin clasa a III-a parca o problema in cartea de matematica.."de ce au jucatorii 4 umbre..." si ma holbam ca si copil sa "vaz" unde-s umbrele alea pe ecran.... sa le numar... da' se schimba repede imaginea si iar o luam de la capat.... o umbra, 2 umbre, 3 umbre..... heiiii, iar imi dati prim-plan? uf... da stati odata locului ca trebuie sa-mi termin tema, ca ma cearta iar invatatoarea ....

hi, hi....

"Sunt succese care te umilesc si infrangeri care te inalta."

vineri 11 iunie 2010 la 11:26

@ mistmona

in afara de tenis, f putin fotbal si cateva emisiuni de pe Discovery nu avem aceleasi gusturi in materie de tv.

Ar fi pacat sa ajungem sa ne certam pe asa motive stupide cum ar fi tv-ul. Cum am zis fiecare e cu tv-ul lui si mi se pare stupid sa-i spun eu lui sa se uite sau nu la ceva ce mie imi place sau nu. Si eu am emisiunile mele, filme diferite de ale lui si nu mi-ar place sa vina sa-mi zica ca e naspa emisunea sau sa nu ma uit la etc sau etc.

Suntem o familie moderna :)

vineri 11 iunie 2010 la 11:30

@adelasim... noi sutem si mai moderni... ne-am mutat televizorul fiecare in casa lui...avem 2 cartiere between us..... hi, hi .....

Doamne, ce l-as fi santajat acuma pt tutela telecomandei aleia....

hi, hi....

"Sunt succese care te umilesc si infrangeri care te inalta."

vineri 11 iunie 2010 la 11:34