Omenia medicului

Trebuie pedepsit malpraxisul medicului, cu asprime.

Dar!!! Aspre pedeapsa nu inlocuieste, omenia, iubirea, care trebuie sa fie in medic fata de bolnav. Cu pedeapsa nu introduci iubirea fata de bolnav, din exterior in medic.

Problema este in civilizatie, unde lacomia se exteriorizeaza pe om si interiorul, cel mai important in iubire nu exista.

postat: joi 16 apr 2009 la 09:23 1147 vizite, 9 raspunsuri, »

Buna ziua,

Este laudabil faptul ca atrageti atentia asupra cazurilor de malpraxis si de erori medicale, intr-adevar, se intimpla prea multe nenorociri unor oameni nevinovati, care cauta la medic rezolvarea problemelor lor de sanatate. Intrebarea mea este, insa, de ce nu incurajati lumea sa prezinte si experientele pozitive din spitale si cabinete medicale, pentru ca sint si din acestea, oare nu este suficient faptul ca deja medicii, in special cei tineri, pleaca din tara din cauza lipsei posturilor si a salariilor de mizerie ce le sint oferite aici? Chiar nimeni nu a trait nici o experienta buna la medic in aceasta tara? Nu trebuie sa le facem reclama medicilor, daca e sa fie, sa si-o faca singuri, fie ca e ea pozitiva sau negativa, dar eu cred ca exista si personal medical ce stie sa trateze pacientii atit sufleteste cit si fizic ce merita sa fie si ei adusi in atentia publicului larg.

Va multumesc

joi 18 iunie 2009 la 14:00

datoria medicilor este de a trata pacientii indiferent de culoare sau functie de bani sanu mai vorbim. si despre salariile lor trebuie sa se ingrijeasca personal de aceasta problema, nu bolnavii!!!!!

sâmbătă 20 iunie 2009 la 23:31

hehe... terminati cu plansu dupa salarii ca-mi faceti sila!!... mey doctorilor! va plimbati cu super masini si locuiti in inshpe vile, iar doctoru suprem care nu s-a spalat inca pe dinti si face spume verzi-gretzoase pe la televizor mai vrea si presedinte...

valabit catre toti bugetarii: go home! nu va tine nimeni pe scaunele alea moi ale voastre... mergeti la munca bre! culegeti capsuni prin Spania si traiti pe munca vostra nu pe spatele altora... nu-ti convine salariul??? du-te in... Olanda, USA.. etc... calatorie placuta!!!!!!!!!!!!

miercuri 11 noiembrie 2009 la 09:10

ertedrtgert

luni 8 martie 2010 la 13:15

La subiect: Omenia medicului se măsoara in cât primeşte pentru îngrijirea unui pacient. Nu e corect. Medicul are salariu. Este mic?!.... treaba lui. Decât să ceară la pacienţi, să facă bine şi să ceară guvernanţilor. Nu primeşte cât merita şi se simte la înălţime să concureze cu medicul din occident, Europa Occidentală are 150.000 posturi vacante. Când guvernanţii vor observa fenomenul se vor pune pe treabă si vor şti să se comporte cu noii medici. De menţionat si faptul că, atunci când primeşte cât merită, să-şi asume şi responsabilitatea pentru ceea ce face.

miercuri 26 mai 2010 la 01:10

Ca sa dau un exemplu clar: mama mea in varsta de 60 de ani a mers la un control si i s-a spus ca are cancer in forma grava ....diagnosticul bineinteles nu a fost corect.. asta am aflat-o laceva timp dupa ce deja mama aproape facuse un atac de cord de ingrijorare... medicul respectiv nu isi primis spaga de rigoare si de asta s-a gandit sa o motiveze....daca vreti sa vedeti un sistem corupt de la liftier pana la director va invit la spitalul din calarasi. nu exista doctori priceputi...nu te poti baza pe diagnosticul lor si nici nu se uita la tine pana nu ii bagi in buzunar.. dar pana la urma de ce sa te mai chinui cand oricum iti pune vreun diagnostic de te omoara numai vestea... motivul pt care nu avem doctori eficienti , cel putin asta e parerea mea, este oferta mult mai tentanta de afara. pe principiu romanica e de cacao sa plecam toti in afara..si asa am ramas vai de noi. Iar asta e valabil nu numai la sanatate ci peste tot...atata timp cat oamenii nu se trezesc sa puna umar langa umar nu ne vom ridica...

miercuri 26 mai 2010 la 14:14

monica are dreptate!

In sistemul sanitar de la stat nu gasesti omenie, iti vorbesc la persoana I, de parca le esti dator ca te-ai dus la ei.... in plus poate ti-au nimerit diagnosticul, poate nu.

In sistemul privat.... mai dai de ceva politete si stiinta!! dar acolo platesti!!! Fetele mele mai mari le-am nascut in maternitatea statului..... si mi-am jurat ca in veci pururi eu nu mai nasc! Norocul a fost ca atunci cand am ramas din nou insarcinata s-au deschis deja cateva maternitati private si asa am nascut acolo... altfel preferam sa nasc in padure sau in camp impreuna cu vaca sau porcul ca primeam poate mai multa atentie decat la maternitatea de stat unde in afara de "hai fato sus pe masa" si "nu te mai vaicari fato ca si altele au mai nascut" nu prea primesti, si asta incepand de la portar pana a director.... In plus... cu spaga ce o cotizezi vrand-nevrand esti la pret de spital privat.

La noi in tara mai sunt inca!!! foarte multe gandiri comuniste, unde cei din aparatul de stat care aveau o functie se credeau DUMNEZEU-l tuturor si aveau puteri date de sistem sa faca ce vor ei cu ceilalti care n-aveau "pile" si neamuri sus puse. Ei... fratilor iata ca s-a schimbat sistemul...

Poate observa si ei intr-o zi....

luni 15 noiembrie 2010 la 10:29