Nepasare sau ghinion?

Ma numesc Chelm Magdalena si am si eu o mica istorioara despre medici nepasatori.

In anul 2001 am ramas insarcinata; vizitele medicale pe parcursul celor 9 luni le-am facut la seful sectiei obstetrica-ginecologie la cabinetul particular. In cele 9 luni am avut 3 internari care nu aveau legatura cu sarcina, erau pentru foaia de boala, totul era ok, fiecare ecograf arata ca sunt foarte bine si nu am nici o problema. Asta pana in ziua cand m-au apucat durerile, era duminica 7 iulie, atunci cand m-am internat insa in 2 ore durerile au disparut. Atunci cand a venit domnul doctor la mine a spus sa nu ma nelinistesc o sa facem un ecograf si totul o sa fie bine ,dar se pare ca s-a inselat. La ecograf nu parea sa fie ceva in neregula insa de duminica deja se facuse joi si eu eram si mai nelinistita iara cand il intrebam ce se intimpla i-mi raspundea cu un sarcasm nemaivazut '' mai urca si tu o scara mai fa-ti o pofta de ceva ca poate poate o sa iasa '''. M-am suparat foarte tare asa ca m-am dus la dansul in cabinet si am cerut sa imi faca cezariana am platit in anul 2002 350lei[ trei milioane si jumatate]. La 12.00 eram pe masa de operatie iar dupa aceea nu mai stiu ce s-a intamplat decat ce am aflat dupa ce mi-am revenit din anestezie. Dupa ce au scos fetita curatand locul se pare ca s-au rupt ceva vase de sange iar ei au incercat sa le sutureze si nu au putut deoarece se rupeau la loc asa ca mi s-a facut o histerectomie.

Suntem in anul 2010 si nici in ziua de azi nu stiu ce s-a intimplat acolo mai exact. Multumesc in fiecare zi lui Dumnezeu ca am o fetita sanatoasa si ca ma pot bucura de ea.

Cu stima, Magda.

postat: duminică 25 iul 2010 la 20:34 558 vizite, 1 raspunsuri, »

Pai, in conditiile in care vasele tale nu puteau fi "prinse" la loc, e oarecum normal sa se efectueze histerectomia. Erau 2 optiuni in momentul ala: histerectomie sau hemoragie. Orice medic ar fi mers pe histerectomie. Acum nu pot sa dau un verdict categoric, dar in general cand apar situatii de genu asta se aplica de urgenta masurile pt salvarea vietii pacientului. Depinde cati medici au fost acolo, ce fel de medici erau, si in ce conditii a decurs operatia. Dar eu, personal, as spune ca ai avut ghinion. Daca era nepasare putea fi mult mai rau.

joi 2 septembrie 2010 la 12:26