Decat sa mergi la doctor mai bine mori acasa...
Decat sa mergi la doctor in aceasta tara mai bine stai si astepti sfarsitul acasa,macar stii ca cei care te inconjoara chiar daca nu pot se te ajute la vindecare,macar iti vorbesc frumos si esti tratat ca o fiinta umana vie.. In urma cu trei ani si jumatate cand tatal meu in varsta de 65 de ani si diabetic fiind s-a imbolnavit foarte grav si a cazut la pat...
...Prima miscare pe care o face orice om normal este sa suni la salvare sa-i acorde omului primul ajutor,dar,la noi,decat sa astepti o salvare si sa fii varstnic si diabetic mai bine iti cumperi direct sicriul...Am mers la spitalul ,,Sf.Ion,,din capitala-Vitan Barzesti si cum am ajuns acolo tata a cazut din picioare din taxi,am mers sa cer ajutorul celor de acolo sa-mi aduca o targa sa-l punem si stupoare...a trebuit sa fac un scandal monstru ca sa pot obtine aceasta targa,era iarna si frig iar tata zacea in curtea spitalului fiind ,,atractia ,,tuturor in zapada topita ,in frig,ud .....Am crezut ca innebunesc cand au iesit pe rand cativa ,,medici,,si m-au luat in reprize de vorbe ca la usa cortului si m-au dat afara cu tot cu tata spunandu-mi ca spitalul lor nu interneaza diabetici si ca refuza sa-l interneze si ca pot sa stau cu el acolo la usa mult si bine ca nu-i intereseaza...l-am scoa afara din spital si le-am spus ca voi merge sa aduc toate posturile de televiziuni existente in Bucuresti sa vada cum este tratat un om de catre cei care au jurat sa salveze vieti...La aceasta amenintare ,dupa ce a fost un adevarat circ si dupa noua ore de stat acolo l-au internat doar ca sa fie internat si sa scape de mine si l-au lasat intr-o rezerva langa un alt diabetic la dializa si asta a fost tot... Asta este realitatea din spitalele romanesti si cu cei care sunt in aceste instiutii care te trateaza ca pe ultimul reprezentant al unei specii renegate din lantul trofic al existentei pe aceasta planeta...
pescarusul
Decat sa mergi la doctor in aceasta tara mai bine stai si astepti sfarsitul acasa,macar stii ca cei care te inconjoara chiar daca nu pot se te ajute la vindecare,macar iti vorbesc frumos si esti tratat ca o fiinta umana-vie,inca..De ce fac asemenea afirmatii,pai,sa incepem doar cu ultimele doua ,,intamplari,, mai recente...Prima a fost in urma cu trei ani si jumatate cand tatal meu in varsta de 65 de ani si diabetic fiind s-a imbolnavit foarte grav si a cazut la pat...Prima miscare pe care o face orice om normal este sa suni la salvare sa-i acorde omului primul ajutor,dar,la noi,decat sa astepti o salvare si sa fii varstnic si diabetic mai bine iti cumperi direct sicriul...Apoi,cand intr-un sfarsit dupa 5 ore a sosit in sfarsit salvarea,dupa ce ii zapacisem cu telefoanele si amenintari ca voi chema televiziunile,am fost imformata ca voi fi plimbata pe la toate spitalele pentru ca nu mai sunt locuri si trebuie sa cautam si cel mai bine ar fi sa mergem noi personal la aceste spitale si sa ne rugam sa-l primeasca si pe bietul tata...Dupa o conversatie de toata pomina cu ei ,m-am hotarat sa merg a doua zi sa iau trimitere de la medicul de familie si sa merg eu personal cu el sa-i fac internarea...
pescarusul
...Am primit de la medicul de familie mai multe trimiteri pentru ca era intr-o stare grava si am inceput ,,colindatul,,pe la poritle spitalelor,cate exista in Bucuresti,dar la toate eram intoarsa din drum si refuzata pe diferite motive si poftita sa incerc la alta usa...Nu va mai spun ce a insemnat pentru bietul meu tata acest calvar ,suferind fiind si cu fiolele de insulina dupa mine...A doua zi am mers la spitalul ,,Sf.Ion,,din capitala-Vitan Barzesti si cum am ajuns acolo tata a cazut din picioare din taxi,am mers sa cer ajutorul celor de acolo sa-mi aduca o targa sa-l punem si stupoare...a trebuit sa fac un scandal monstru ca sa pot obtine aceasta targa,era iarna si frig iar tata zacea in curtea spitalului fiind ,,atractia ,,tuturor in zapada topita ,in frig,ud ...Am obtinut intr-un final targa si hai sa-l ducem la camera unde se faceau internarile ...Am crezut ca innebunesc cand au iesit pe rand cativa ,,medici,,si m-au luat in reprize de vorbe ca la usa cortului si m-au dat afara cu tot cu tata spunandu-mi ca spitalul lor nu interneaza diabetici si ca refuza sa-l interneze si ca pot sa stau cu el acolo la usa mult si bine ca nu-i intereseaza...l-am scoa afara din spital si le-am spus ca voi merge sa aduc toate posturile de televiziuni existente in Bucuresti sa vada cum este tratat un om de catre cei care au jurat sa salveze vieti..
pescarusul
...Am crezut ca innebunesc cand au iesit pe rand cativa ,,medici,,si m-au luat in reprize de vorbe ca la usa cortului si m-au dat afara cu tot cu tata spunandu-mi ca spitalul lor nu interneaza diabetici si ca refuza sa-l interneze si ca pot sa stau cu el acolo la usa mult si bine ca nu-i intereseaza...l-am scoa afara din spital si le-am spus ca voi merge sa aduc toate posturile de televiziuni existente in Bucuresti sa vada cum este tratat un om de catre cei care au jurat sa salveze vieti...La aceasta amenintare ,dupa ce a fost un adevarat circ si dupa noua ore de stat acolo l-au internat doar ca sa fie internat si sa scape de mine si l-au lasat intr-o rezerva langa un alt diabetic la dializa si asta a fost tot...Nu mai vreau sa intru in alte detalii ca ar trebui sa fac un roman intreg dar asta este realitatea din spitalele romanesti si cu cei care sunt in aceste instiutii care te trateaza ca pe ultimul reprezentant al unei specii renegate din lantul trofic al existentei pe aceasta planeta...
pescarusul
A doua ,,intamplare,, a fost acum in urma cu doua saptamani cand prietena mea a fost pusa in situatia de a merge cu sora ei la spitalul Floreasca din Capitala ...Copilul de 15 ani a facut o criza de inima in scara blocului unde locuiesc si a chemat repede un taxi,a urcat-o si hai la spital...Acolo odata ajunse la camera unde se fac internarile a stat cat a stat si sora ei a lesinat din cauza ca a avut o criza foarte puternica de inima...Aceeasi poveste la nesfarsit,cei de acolo ieseau si intrau nepasatori,priveau cum a lesinat copilul dar ...atat...Intr-un tarziu dupa un schimb de replici si un scandal a venit un doctor si s-a induiosat de starea copilului luandu-l imediat de acolo si certandu-se cu cei care priveau fara sa vada ....Deci nu mai conteaza varsta atata timp cat ,,mirosi a prost,, adica atata timp cat nu ai bani si nu esti ruda niciunui VIP,asta se intampla cu omul de rand ..Eu personal am o tumoare pe partea dreapta a creierului dar am jurat ca nu voi merge la nici un doctor ,la nici un spital ,chiar daca ar fi sa ma imbogatesc peste noapte...Astia sunt medicii din tara noastra in proportie de 90%,de care intr-un anumit moment iti atarna viata care sigur iti va fi scurtata daca faci marea prostie sa apelezi la ajutorul lor... Tatal meu a murit cu zile cum se spune in poporul nostru,bunica mea a murit tot din cauza medicilor care i-au gresit diagnosticul,eu personal trebuia sa mor la varsta de 11 ani din cauza ca am avut leucemie....Asta este realitatea in care traim....Cea adevarata....
cog1983
Ce inseamna criza la inima? Un copil de 15 ani nu prea are cum sa faca infarct ... deci acea "criza de inima" cum spuneti dumneavoastra s-ar putea sa fi fost o banala spasmofilie sau o nevralgie intercostala... Stiu ca toata lumea considera ca urgenta lor e cea mai importanta... pentru unii o unghie incarnata poate parea mai importanta decat un infarct miocardic al altui pacient adus pe targa. Trebuie sa va uitati putin si in jur inainte sa criticati. Poatre ca acei medici de care ziceati dumneavoastra se ocupau de cazuri mai dificile sau mai grave si de aceea nu aveau cum sa se ocupe de dumneavoastra.
Si daca n-ati fost la medic de unde stiti ca aveti tumora cerebrala?
Se pare ca medicina a ajuns un domeniu in care toata lumea se pricepe... ca si politica si sportul.
pescarusul
Pai,stimata doamna sau domn,am fost la medic si de la acel medic am aflat ce am , ca eu chiar nu-mi puteam face tomograf ,,la aragaz,, asa ca eu inteleg ca v-ati ofuscat dar cu totii stim realitatea in care traim noi romanii ...Si sa va mai spun ca in comunicarea doamnei doctor a fost atata ,,detasare,, incat ea a sunat cam asa..,,...SA STITI CA VAD CA AVETI O TUMOARE PE PARTEA DREAPTA ,DACA NU STIATI....,,, si cam atat....Oricum eu nu am timp sa dau atentie acestei ,,constatari,, asa ca nu va faceti atatea griji pentru mine...
cog1983
Ma scuzati, am crezut ca v-ati diagnosticat singura avand in vedere ca l-ati diagnosticat si pe fiul dumneavoastra cu "criza de inima" si pe tatal cu "cadere la pat in urma diabetului".
pescarusul
Pai ,avand in vedere ca nici macar nu ati citit cu atentie ceea ce am scris,nu am de ce sa va scuz.....Stiti la fel de bine ca si mine ce se intampla prin spitale si ci cei care sunt acolo ca sa ne salveze vietile asa ca nu are rost sa ma ,,stresez,, prea tare....
pescarusul
M-am uitat aseara pe postul de televiziune ,,Antena 1,, la emisiunea ,,Acces direct,,si la un moment dat am vrut sa trimit un mesaj de pe zapp dar nu am reusit in legatura cu ,,ata ucigasa,, sa le povestesc domnilor ca eu personal desi am nascut acum 19 ani in urma la spitalul ,,Caritas,, din capitala am aflat ca am doua ,,ate,, ramase de la nastere in urma cu trei ani cand am fost la un pas sa mor de septicimie din cauza uneia dintre,,ate,, care s-a infectat dupa atatia ani...Una a fost scoasa dar... a mai ramas una... Se poate demonstra...
pescarusul
Bine v-am regasit!Fara sa vreau mai ascult din cand in cand stirile la tv pe diferite posturi si constat cu o mare dezamagire si tristete cum in ultimul timp oamenii bolnavi sant supusi unei indiferente si batai de joc care fac din spitale si din cei care reprezinta aceste institutii o rusine...o balta de noroi,o ,,buba plina de puroi,, pentru care ,,tratamentul,, inca nu a fost descoperit...Uneori mi-e rusine ca traiesc in tara asta in care nu mai exista bun simt,onoare,respect pentru cel care vine si iti incredinteaza viata...raspundere...curaj...omenie...