Vine sau nu sfarsitul lumii?
Adrian Ardelean a stat de vorba cu un teolog, un psiholog, un scriitor, un realizator TV si un etnolog despre avalansa de informatii despre cum si cand se va sfarsi lumea.
Victor Marin a cautat si a gasit studenti straini care au venit in Romania la studii.
Un grup de regizori si actori tineri au conceput o metoda prin care problemele si provocarile care stau in fata tinerilor de astazi se transforma in piese de teatru. Adrian Ardelean a fost la spectacol si a vorbit cu protagonistii.
puiutz-13
nu vine nici un sfarsit, ca orice sfarsit inseamna si un inceput... "Jana nu e moarta, Jana se transforma".......
"Sunt succese care te umilesc si infrangeri care te inalta."
LADYINRED
LA MULTI ANI ADRIAN ARDELEAN!!!!!!
Sanatate,putere de munca si indeplinirea tuturor planurilor marete de viata sau profesionale!!!!
Emisiuni cat mai interesante!!!!
"Contempla aceasta zi,caci ea reprezinta Viata,insasi Viata Vietii. In scurta ei durata de existenta, ea ascunde toate Adevarurile si toate Realitatile existentei tale;Beatitudinea Cresterii;Gloria Actiunii;si Splendoarea Frumusetii;Ziua de ieri nu a fost decat un Vis,Iar Ziua de maine nu este decat o Viziune. Daca este traita corect,Ziua de Astazi transforma fiecare Zi de Ieri, Intr-un Vis al Fericirii si fiecare Zi de Maine intr-o Viziune a Sperantei. Contempla, asadar, cu atentie aceasta Zi!"
elenacarmen_EFM
Noi si noi teme interesante dezbatute,felicitari dragilor!!LA MULTI ANI ADI si fericire la fiecare pas,impliniri in tot ce vrei tu!!
cu drag,numai de bine s-auzim!
..,,Da-i lumii tot ce ai mai bun si poate nu va fi niciodata de ajuns... Da-i lumii tot ce ai mai bun, oricum. La urma urmei este intre tine si Dumnezeu.N-a fost niciodata intre tine si ei, oricum!'' /
http://elenacarmen.blogspot.com/
http://www.youtube.com/user/CARMENSERBAN1
Florishica
Nicio altă generaţie nu a mai auzit vorbindu-se atât de mult despre sfârşitul lumii ca generaţia actuală. Oamenii se tem că lumea se va sfârşi printr-un holocaust nuclear sau că va fi distrusă de poluare, că oamenii vor ajunge să se învrăjbească din cauza haosului economic.
BIBLIA a profeţit cu mult timp în urmă actuala criză a valorilor morale. Iată cum este descrisă ea: "În zilele din urmă vor fi timpuri critice, cărora cu greu li se va face faţă. Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, . . . neascultători de părinţi, nerecunoscători, neloiali, fără afecţiune naturală, . . . cruzi, neiubitori de bine, trădători, încăpăţânaţi, umflaţi de mândrie, mai degrabă iubitori de plăceri decât iubitori de Dumnezeu, având o formă de devoţiune sfântă, dar negându-i puterea". - 2 Timotei 3:1-5.
Profeţia începe cu expresia "în zilele din urmă". Expresia nu se referă la sfârşitul planetei Pământ şi al formelor de viaţă de pe ea, ci la 'încheierea sistemului de lucruri' şi, prin urmare, la sfârşitul situaţiilor care ne cauzează suferinţă (Matei 24:3). Toti crestinii au fost învăţaţi să se roage în aşa-numita rugăciune "Tatăl nostru": «Tatăl nostru care eşti în ceruri, să fie sfinţit numele tău. Să vină regatul tău. Să se facă voinţa ta, precum în cer, aşa şi pe pământ.- Matei 6:9, 10. Regatul lui Dumnezeu nu este un concept vag care există în inimă. Acesta este un guvern ceresc real, sub a cărui conducere pământul va fi schimbat radical. Să ne gândim doar la ce promite Dumnezeu că va realiza pentru om prin intermediul Regatului. Biblia spune că mai întâi Dumnezeu îi 'va ruina pe cei care ruinează pământul' (Apocalipsa 11:18). Ce va face Dumnezeu pentru cei ce ascultă de el? Cuvântul său scris spune că "va şterge orice lacrimă din ochii lor, şi moartea nu va mai fi; nici jale, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi" (Apocalipsa 21:4)
Iata de ce eu sunt sigura că pe pământ va fi pace şi ca viitorul nostru va fi sigur în curând. Spun in curand deoarece Biblia spune clar in Matei 24:36: "Cu privire la ziua şi ora aceea nimeni nu are cunoştinţă, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl". Totusi Habacuc 2:3 ne avertizeaza: "Viziunea este încă pentru timpul fixat şi înaintează gâfâind spre sfârşit şi nu va minţi. Chiar dacă ar zăbovi, continuă să o aştepţi, fiindcă se va realiza negreşit. Nu va întârzia" Astfel, Dumnezeu a făcut cunoscut că va acţiona la "timpul fixat". Chiar dacă ni s-ar putea părea că timpul acela vine cu o oarecare întârziere, Dumnezeu îşi va realiza negreşit scopul! ( 2 Petru 3:9 - Dumnezeu nu este încet cu privire la promisiunea sa, cum consideră unii încetineala, ci este răbdător cu voi, fiindcă nu doreşte ca vreunul să fie distrus, ci doreşte ca toţi să ajungă la căinţă.)
Si eu zic ca ar trebui sa fim bucuroşi că Dumnezeu nu ne-a spus "ziua şi ora" stabilite pentru distrugerea sistemului corupt in care traim azi. Lucrul acesta ne dă posibilitatea sa demonstram că suntem hotărâţi să umblăm cu Dumnezeu deoarece îl iubim şi nu pentru că avem obiective egoiste, pe termen scurt.
milualina
De ce toata lumea asteapta sfarsitul lumii? Mai bine incercam sa traim asa cum stim si cum vream. Ce rost are sa ne gandim de pe acum la ce o sa se intample? Daca se intampla sa vina, iar noi inca mai traim atunci o sa fie vai de noi, dar pana atunci.. hai sa ne bucuram de viata. Viata este frumoasa, mai ales cand iubesti, si esti iubit!!!
anisoarabilea
Si? Daca vine sfarsitul lumii, cu ce ma afecteaza? Oricum suntem muritori.Daca am fi fost nemuritori, atunci, da as fi avut o problema, VAI, MOR! Dar asa? Si daca nu vine sfarsitul lumii, eu oricum la un moment dat voi muri, sau bine imi va veni randul sa plec.Si? Ma impac cu Dumnezeu, cred si eu in teoria creeationista si incep sa sper ca viata mea pe pamant este efemera si ca mi s-a dat doar ca preludiu pentru eternitatea ce va urma iar sufletul meu se va indestula cu tot ce i-a lipsit de la nastere si pana la momentul...:))
FlorinM
Pentru fiecare vine sfarsitul lumii atunci cand crapa. Am crapat- lumea nu mai exista pentru mine. Mare branza!
Pentru @Florishica:
http://www.youtube.com/watch?v=f9KlMWzKj4s
Nu sunt impotriva sistemului, sistemul e impotriva mea!
http://www.youtube.com/watch?v=4Z9WVZddH9w
puiutz-13
la mine sfarsitul lumii vine in fiecare zi, in cutia postala, sub forma de facturi, si incepe o noua lume, viatza, dupa ce le platesc....hi,hi... si tot asa, Quantum Leap, sar dintr-o viata in alta, he,he.... relax, fratilor, totul e asa cum trebuie....
"Sunt succese care te umilesc si infrangeri care te inalta."
subaalina
Ne intereseaza despre sfarsitul lumii. iata si de ce.Biblia contine relatarea despre Noe si oamenii din vremea sa.Isus Cristos a comparat vremurile acele dinainte de potop cu zile din urma ale acestui sistem.[ matei 24:36-38].Isus Cristos a scos in evidenta activitatiile oamenilor de pe vremea lui Noe,citez din matei capitolul 24."mancau si beau,barbatii se casatoreau iar femeile erau date in casatorie,si nu au dat atentie pana a venit potopul si ia maturat pe toti".In sine aceste activitati nu sunt gresite ,sa mananci ,sa bei sau sa te casatoresti,dar uitativa unde era problema.Erau atat de ocupati cu aceste activitati incat nu au acordat atentie mesajului pe care Noe il predica iar Geneza capitolul 6 cu versetul 13 arata ca pamantul se umpluse de violenta.In concluzie erau oameni care aveau un comportament cum nu-i placea lui Dumnezeu ,iar in momentul in care au fost avertizati de Dumnezeu prin Noe sa-si indrepte conduita acestia nu au reactionat.
Biblia spune ca" toate aceste lucruri s-au intamplat cu ei ca exemple si au fost scrise ca avertizare pentru noi,peste care a sosit sfarsitul sistemelor."{1 corinteni 10;11}.
Multi oameni cred ca sfarsitul inseamna moarte sigura.Biblia ne incurajeaza si implicit aceasta relatare cu Noe ca Dumnezeu va intervenii in problemele omenirii si ii va indeparta DOAR pe acei oameni care nu doresc sa faca vointa Lui.La potopul din zilele lui Noe au fost supravietuitori,8 persoane,Noe si familia lui{Noe si sotia ,cei 3 fii,si sotiile acestora}.Acesta este un timp in care putem sa observam din mesajul Bibliei ce are sa ne transmita Dumnezeu si ce mod de viata ii este placut.Daca vom face asa, vom supravietui cu siguranta ,Dumnezeu ne asigura ca, nu doreste moartea pacatosului ci doreste ca toti sa ajunga la cainta.
FlorinM
Of, ce bine ar fi fost daca ar fi venit apocalipsa crestina sa fi disparut toti crestinii! Din pacate nimic de genul asta nu se va intampla si crestinii, mulsulmanii si evreii sunt in continuare foarte prezenti si isi propovaduiesc credinta. Sh*t!
Nu sunt impotriva sistemului, sistemul e impotriva mea!
http://www.youtube.com/watch?v=4Z9WVZddH9w