Confidenţialitate

Criză de medici la Spitalul de Pediatrie din Ploiești

Spitalul de Pediatrie din Ploiești încearcă încă de anul trecut să angajeze medici. Potrivit conducerii unității medicale, doctorii nu se prezintă la concursurile organizate. Spitalul a încercat să-i atragă pe medici inclusiv cu locuințe, dar degeaba.

În ultimul an, Spitalul de Pediatrie Ploiești a organizat mai multe concursuri pentru ocuparea posturilor vacante de medici, însă doctorii nu s-au arătat interesați.

În tot acest timp, medicii care au mai rămas sunt supraaglomerați.

Unitatea are nevoie de mai mulți medici: medic specialist ATI, oftalmolog, chirurgie, pediatrie, medicină de urgență și balneofizioterapie.

De exemplu, postul de medic cardiolog pediatru a fost neocupat timp de trei ani, în condițiile în care la acest spital funcționează singurul cabinet din județul Prahova pentru această specializare.

“Posturile vacante sunt scoase la concurs în Viața Medicală. Din păcate nu sunt medici care doresc să vină către noi, inclusiv din cauza faptului că este un spital de pediatrie, iar munca făcută cu copiii este mult mai dificilă decât cea cu aduții”, spune managerul Spitalului de Pediatrie din Ploiești, Cătălin Vișean, citat de Mediafax.

În speranța că vor atrage medici, Spitalul de Pediatrie a cumpărat special două apartemente cu câte două camere, chiria fiind de 100 de lei pe lună. O a treia locuință a fost oferită de primăria Ploiești.

“Încercăm să atragem medici prin diferite metode. De exemplu, suntem printre puținele spitale din țară care oferă o locuință de serviciu pentru medicii care nu au domiciliul stabil în oraș. Suntem într-un proces continuu de modernizare și încercăm să dezvoltăm și serviciile medicale. După aproape trei ani de absență a unui medic cardiolog pediatru în județul nostru, am reușit să aducem un astfel de specialist”, a mai spus Cătălin Vișean.

La Secția de Chirurgie Pediatrică sunt patru medici, însă este nevoie de șase, mai spune managerul Spitalului de Pediatrie.

 

Medicii care lucrează acum pe această secție spun că au aproximativ 40 de urgențe zilnic.

“Pe secția de chirurgie suntem patru medici, sunt necesari șase, mai ales în perioada de concedii, se întregistrează o avalanșă de copii accidentați care este zdrobitoare pentru cei rămași în timpul serviciului. Avem cam 40 de urgențe zilnic, nu pun la socoteală perioada de dimineață când la policlinică vin și cronici și urgențe. Noi suntem unul singur în această gardă, trebuie să și operăm, să supraveghem și copiii internați pe secție, trebuie să vedem și urgențele de jos. Este foarte dificil. Crește timpul de așteptare, crește nervozitatea aparținătorilor”, a declarat medicul Anca Miu, citată de Mediafax.