Confidenţialitate

Anchetă la Ambulanța București, după decesul lui Ioan Gyuri Pascu

Ambulanța București anchetează un  medic care a fost chemat luni dimineață de actorul Ioan Gyuri Pascu, înainte de a muri.

Ioan Gyuri Pascu și fosta sa soție au chemat ambulanța, în noaptea de duminică spre luni, 25 spre 26 septembrie, în jurul orei 3 dimineața pentru că se simțea rău.

Medicul care a ajuns i-a pus diagnosticul ”atac de panică” și i-a dat un calmant – diazepam.

Două ore mai târziu, la ora 05, Ioan Gyuri Pascu a făcut un infarct și a decedat, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan

”Au trimis o ambulanță de tip AMD, de consultații la domiciliu, cu un echipaj format dintr-un șofer și un medic. Gyuri era agitat și medicul i-a dat doar un calmant, un diazepam, i-a pus diagnosticul de atac de panică și a plecat”, a spus o sursă citată de Gazeta Sporturilor.

Aceeași sursă a dezvăluit că la ora 05 dimineața a urmat un alt apel la 112, la care au ajuns, de această dată, trei mașini: două de la SMURD și o ambulanță de tip C, cu medic, de la Ambulanța București.

Era însă prea târziu. Ioan Gyuri Pascu nu a mai putut fi resuscitat.

”În ultimele trei zile, la Ambulanță a fost o stare de alertă. Directorul Alice Grasu și-a dat seama că ceva a fost în neregulă și a discutat îndelung cu medicul. A cerut ca totul să rămână secret”, a mai spus sursa de la Ambulanța București pentru GSP.

Medicul în cauză este cercetat acum, a declarat pentru Europa FM șefa Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Alis Grasu.

”Ne-am autosesizat și am cerut notă explicativă la medic. Mâine așteptăm nota explicativă de la medic. Am ascultat apelul, convorbirea de la 112 cu operatoarea noastră și cu apelantul. Am ascultat și al doilea apel. Am analizat foaia de consultație a medicului și acolo scrie clar că pacientul prezenta insomnii de 3 zile.

Nu putea să doarmă din cauza unor dureri la nivelul genunchilor. Avea artroză, motiv pentru care făcea fizioterapie. A mai făcut și face frecvent atacuri de panică. Și medicul arată constantele, deci nu are niciun fel de simptomatologie cardiacă. Nu acuză durere toracică, nu acuză nimic, decât faptul că e diabetic”, spune Alis Grasu la Europa FM.

Șefa Ambulanței București a precizat că nu se impunea un EKG.

”Nu se impunea neaparat un EKG. Dacă ar fi acuzat durere toracică, dacă ar fi avut variații mari ale tensiunii, ale pulsului…atunci s-ar fi impus o electrocardiogramă. Așa nu s-a impus.  Iar soția și dânsul au tot indus medicului acest diagnostic de atac de panică…că face frecvent atac de panică.”

Ulterior a fost un alt apel la 112, iar Ambulanța București a mai trimis o ambulanță de tip C.

”S-a solicitat o nouă ambulanță. De data aceasta pentru că s-a învinețit și nu mai respiră. Am și trimis mașina de tip C, mașina de nivel cel mai înalt care a ajuns și foarte repede. Dar cu un minut, două înaintea noastră au ajuns mașinile de la SMURD, care au făcut resuscitări, au făcut tot ce trebuia să facă, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic”, a mai declarat Alis Grasu.