Confidenţialitate

EXCLUSIV Adjunctul secretarului general al NATO: Nu s-a pus problema să intervenim în Siria

NATO nu intervine în războiul din Siria, însă va încerca să sprijine țările din regiune să combată terorismul, declară în exclusivitate pentru Europa FM, adjunctul secretarului general al Alianței Nord Atlantice.

Învitat la Interviurile Europa FM, Sorin Ducaru a explicat că NATO nu poate interveni în conflictul care a ucis până acum peste 250 de mii de oameni până ce Consiliul de Securitate al ONU nu va adopta o rezoluție în acest sens.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Siria este devastată de un război civil început acum 4 ani.

O parte a teritoriului este controlată de organizația teroristă Statul Islamic, ceea ce a dus la plecarea a peste 4 milioane de oameni din această țară. Sute de mii de refugiați au ajuns și în Europa.

În acest conflict intervin în acest moment o coaliție internațională condusă de Statele Unite dar și Rusia.

Pe de altă parte, în același interviu acordat Europa FM, adjunctul secretarului general al Alianței Nord Atlantice a precizat că NATO va continua și anul viitor exercițiile ample de apărare colectivă în Europa, inclusiv în România.

După anexarea Crimeei de către Rusia, NATO a declanșat un amplu proces de transformare care a dus la crearea de noi comandamente în estul Europei, inclusiv în România.

În plus, numărul militarilor care compun acum Forța de Reacție Rapidă a NATO a fost dublat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Interviurile Europa FM, adjuctului secretarului general al NATO  a explicat și ce se va întâmpla la Deveselu odată cu operaționalizarea scutului american antirachetă, care va avea loc în următoarele 2 luni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Recent, Rusia a cerut României și Statelor Unite ale Americii să renunțe la amplasarea scutului antirachetă “cât nu este prea târziu”.

În același interviu, acordat Europa FM, Sorin Ducaru a explicat că în acest moment, întreaga comunitate internațională inclusiv NATO, se pregătește să adopte reguli privind traficul pe internet.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Recent, SRI a explicat în raportul său de activitate pe 2014 că nivelul de sercuritate cibernetică în România este insuficient, iar atacurile comise anul trecut la noi au vizat instituții din domeniile afacerilor externe, interne, apărare, resurse energetice și mass media.