Confidenţialitate

Preşedintele Iohannis: Să fim solidari şi să cerem autorităţilor să fie responsabile pentru ca asemenea tragedii să nu se mai întâmple niciodată

Într-un mesaj video, postat pe pagina sa de Facebook, şefului statului se adresează naţiunii îndoliate de incendiul care a mistuit clubul Colectiv. Bilanţul tragediei a ajuns, astăzi, la 30 de morţi.

“În aceste momente, avem datoria să învăţăm o lecţie, din păcate plătită cu atâtea vieţi, cu atâta suferinţă. Nu mai avem voie să tolerăm incompetenţa unor autorităţi, ineficienţa unor instituţii, nu mai putem lăsa corupţia să se întindă până ucide. Trebuie să ne asumăm fiecare rolul pe deplin de cetăţeni activi şi implicaţi, care ştiu să acţioneze împreună pentru că le pasă de societatea şi ţara în care trăiesc. Să fim solidari şi să cerem autorităţilor să fie responsabile pentru ca asemenea tragedii să nu se mai întâmple niciodată. Zecile de tineri loviţi crunt şi familiile lor merită acest angajament al nostru”, declară şeful statului.

“Doamnelor şi domnilor, dragii mei compatrioţi, mă adresez astăzi fiecăruia dintre dumneavoastră cu gândul că traversăm un moment de grea încercare. O tragedie cumplită a lovit sute de familii din România. Fie că ne îndreptăm gândurile spre cei care au pierit în incendiul devastator, fie că ne rugăm pentru sănătatea şi supravieţuirea tinerilor care se luptă pentru viaţă în spitale, trebuie să privim această tragedie cu toată compasiunea, dar şi cu toată responsabilitatea. Sunt momente când o naţiune îşi dă măsura a coeziunii, solidarităţii şi până la urmă, a tăriei sale. Astăzi putem să arătăm cu toţii că ne pasă şi că suntem uniţi. Ne-au arătat-o deja sute de asistente, infirmiere şi medici care au venit la spitalele lor fără să fie chemaţi sau obligaţi, miile de români care au donat sânge sau zecile de studenţi şi voluntari ce şi-au oferit sprijinul oriunde era necesar. Vreau să le mulţumesc pentru iniţiativă, implicare şi omenie. Îi asigur pe toţi de respectul meu şi le transmit sentimentul de recunoştiinţă al multor concetăţeni”, adaugă preşedintele Iohannis în mesaj.