Confidenţialitate

Victimele tragediei care a îndoliat România, comemorate în faţa clubului distrus de incendiu

La 24 de ore de la tragedia din clubul bucureştean Colectiv, sute de lumânări şi flori sunt depuse lângă zidurile localului.

Cei prezenţi vor ca autorităţile să le spună cine sunt vinovaţii pentru moartea celor 27 de persoane, cei mai mulţi tineri. Dintre cei aproape 200 de răniţi, unii se zbat între viaţă şi moarte pe paturile de spital, după cum relatează Mediafax.

Mai multe cluburi din Centrul Istoric al Capitalei şi-au anulat petrecerile de Halloween, unele chiar închizându-şi momentan porţile.

Reunit în şedinţă extraordinară, guvernul a decretat ca zilele de 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie să fie unele de doliu naţional în memoria celor au murit. 3 trupuri neînsufleţite mai erau de identificat la Institutul Naţional de Medicină Legală, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, prezent la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Doi membri ai trupei Goodbye to Gravity, care concerta în Colectiv, anume chitaristul Vlad Telea și tobarul Adi Rugină, și-au pierdut viața în incendiu.

Mai mulţi artişti şi trupe şi-au anulat recitalurile programate în aceste zile. Europa FM şi Stefan Banica au decis amânarea concertului Europa FM Live in Garaj de miercuri, 4 noiembrie.

În urma incendiului care a îndoliat România, premierul Victor Ponta a cerut verificarea autorizaţiilor de funcţionare pentru toate cluburile din țară.

Ancheta a fost preluată de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. S-a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă şi distrugere.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat a declarat, după reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, că bilanţul victimelor ar putea să crească din cauza stării critice a unora dintre răniţi.

O echipă de experţi ai Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Petroşani a ajuns la Bucureşti pentru a investiga cauzele izbucnirii incendiului care a cuprins, aseară, clubul bucureştean Colectiv. INCD-INSEMEX este singurul institut din ţară cu specialişti care pot stabili cu exactitate cauzele producerii unei asemenea tragedii.

Primarul Sectorului 4 susţine că, din punctul de vedere al instituţiei pe care o conduce, au fost îndeplinite toate formele legale pentru funcţionarea clubului.

Sute de persoane au mers la Centrul de Transfuzie din Capitală să doneze sânge pentru supravieţuitori.

colectiv flori lumanari