Confidenţialitate

Criza refugiaților: Premierul Victor Ponta se întâlnește cu reprezentanți ai societății civile

Premierul Victor Ponta se întâlnește, vineri, cu reprezentanți ai societății civile și ai autorităților publice locale, tema discuției fiind gestionarea crizei refugiaților.

Întâlnirea are loc la solicitarea membrilor societății civile, care în urmă cu aproximativ o săptămâna trecută au transmis un apel autorităților să-și reconsidere atitudinea în privința crizei refugiaților.

”Am primit apelul reprezentanților societății civile. Îl consider pertinent și oportun. Îi rog să accepte o reuniune la Guvern cu reprezentanții instituțiilor publice cu atribuții în acest domeniu pentru a face eforturi comune de implementare a deciziilor europene!”, a răspuns premierul Ponta atunci pe Facebook.

Mai multe organizații neguvernamentale — între care Asociația Pro Democrația, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Salvați Copiii România, Societatea Academică din România și APADOR-CH — au solicitat autorităților să își reconsidere atitudinea în gestionarea crizei refugiaților și să dea un semnal de încredere, umanitate și solidaritate.