Confidenţialitate

Mircea Dușa, despre comandamentul NATO de la București: Este un moment istoric

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a participat, joi, la ceremonia de activare a Unităţii de integrare a forţelor NATO din Bucureşti, evenimente similare având loc concomitent în alte cinci ţări aliate din flancul estic, acesta declarând că evenimentul este, pentru România, “un moment istoric”.

“Acest eveniment are o semnificaţie strategică aparte pentru noi, pentru România, transmiţând un semnal puternic de reasigurare şi solidaritate aliată în actualul context complex de securitate. (…) Este un eveniment deosebit, nu aş folosi cuvinte mari, dar este un eveniment istoric. Unitatea de integrare a forţelor este prima structură NATO care va funcţiona în România la 11 ani de la primirea României în NATO”, a spus Duşa.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Este un exemplu concret şi elocvent al angajamentului Alianţei faţă de apărarea membrilor săi. (…) Putem afirma astăzi că aceste structuri, începând de la 1 septembrie, sunt activate şi vor fi complet operaţionale până în anul 2016”, a adăugat Mircea Duşa.

La eveniment au participat, din partea NATO, ambasadorul Sorin Ducaru, asistentul secretarului general al Alianţei şi reprezentantul său la ceremonie, precum şi generalul locotenent Christopher Harper, directorul general al Statului Major Internaţional al NATO.