Confidenţialitate

Festivalul ”George Enescu” atrage tot mai mulți turiști străini

În Capitală, a început o nouă ediție a Festivalului Internațional ”George Enescu”, un eveniment care atrage din ce în ce mai mulți turiști străini. Și anul acesta, la București, sunt așteptați aproximativ 20 de mii de turiști străini. Vin din toate colțurile lumii – din Japonia în Franța şi din Canada în Marea Britanie și Germania.

 

Unele agenții de turism profită de acest eveniment pentru a crea pachete speciale pentru melomani. Astfel, turiștii străini care vin la București pentru muzică au ocazia să descopere și capitala sau alte destinații interne, afirmă Oana Marinescu, director de comunicare al festivalului.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Cei care rămân în București, sunt invitați la tururi gratuite cu bicicleta pe urmele lui George Enescu. Mai mult, sunt restaurante care au creat meniuri speciale dedicate festivalului, adaugă Oana Marinescu.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Prin urmare, toată lumea câștigă de pe urma festivalului: hoteluri, restaurante și mai ales, România câștigă la capitolul imagine. Dacă e să vorbim de bani, o estimare făcută la începutul anului de Ziarul financiar arată că evenimentul aduce hotelierilor și celor din industria restaurantelor încasări de 15 milioane de euro.