Confidenţialitate

Frații Cămătaru, reținuți pentru altercația de la CAB

Frații Ion și Vasile Balint, zişi Nuțu și Sile Cămătaru, și alți trei apropiaţi ai acestora au fost reţinuţi, vineri seară, după altercația ce a avut loc joi la Curtea de Apel București, unde aceștia erau judecați.

Cele cinci persoane reţinute de anchetatori îşi vor petrece noaptea în arest.

Un alt apropiat al fraţilor Ion şi Vasile Balint, audiat în acest caz, a fost lăsat în libertate.

Frații Ion și Vasile Balint, zisi Nuțu și Sile Cămătaru, și alți patru membri din gruparea lor au fost aduși, vineri, la Poliția Capitalei, pentru a fi audiați după altercația ce a avut loc joi la Curtea de Apel București, unde aceștia erau judecați.

Cei șase membri ai clanului Cămătarilor, printre care și cei doi lideri, au fost ridicați de polițiștii bucureșteni și aduși încătușați pentru audieri la sediul Poliției Capitalei.

Ei au fost interogați în dosarul de lovire şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice deschis joi de polițiști în urma incidentului de la CAB.

În timp ce era condus în sediul Poliției Capitalei de mascați, Nuțu Cămătaru a declarat că el n-a făcut nimic. “Erați și voi acolo (la CAB, n.r.)”, le-a spus el jurnaliștilor.

Membrii mai multor grupări interlope din Capitală, printre care și frații Cămătaru, au fost joi la sediul CAB, unde sunt judecați sub acuzația de iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup. În total, sunt 20 de persoane judecate în dosar.

Mai multe persoane aflate la proces au intrat într-un conflict pe holurile Curții de Apel București.

Robert Gabriel Bușă, zis Robert a lui Ioc, inculpat în dosar a fost dus de la sediul instanței la spital, având o rană în zona nasului. Înainte de sosirea ambulanței, el a susținut că a fost tăiat de Vasile Balint, zis Sile Cămătaru.

După ce Bușă a fost dus la spital, au fost luați de la CAB și duși la Secția 14 de Poliție pentru audieri Vasile și Ion Balint, soția acestuia din urmă, și alți cinci bărbați, care erau la proces. Toți au fost audiați în calitate de martori.

Robert Bușă a făcut parte din clanul Cămătarilor și a fost arestat după ce a participat, alături de aceștia, la o serie de conflicte violente. Ulterior, el s-a distanțat de Cămătari, care nu l-ar fi ajutat cu bani cât era în arest.