Confidenţialitate

Mihaela Udrea, directoare în cadrul Ministerului Sănătății, arestată preventiv pentru luare de mită

O directoare din Ministerul Sănătăţii, Mihaela Udrea, a fost arestată preventiv de Tribunalul Bucureşti.

Ea este acuzată că a luat mită – bani și produse cosmetice – chiar în biroul său din minister. La schimb, ea ar fi urmat să avizeze deschiderea mai multor farmacii. Hotărîrea instanței nu e definitivă.

Procurorii DNA susțin că faptele s-ar fi petrecut în perioada aprilie august anul acesta. În schimbul banilor, Mihaela Udrea ar fi avizat puncte de lucru farmaceutice.

Procurorii au organizat un flagrant. Asupra directoarei din Ministerul Sănătății a fost găsită suma de 2.000 de lei, iar în biroul acesteia au fost descoperite, în urma perchezițiilor, mai multe plicuri în care erau aproximativ 4.000 de lei și mai multe produse cosmetice.

Ministerul Sănătății precizează că așteaptă rezultatul anchetei în acest caz și ulterior va lua măsuri.

Mihaela Udrea lucrează în Ministerul Sănătății din 2008. Un an mai întârziu a fost numită director interimar la Direcția Farmaceutică, iar în urmă cu o săptămână a dat concursul pentru a ocupa postul, concurs pe care l-a câștigat.

Conform ultimei declarații de avere, Mihaela Udrea deține mai multe terenuri în Ilfov și Prahova, un apartament și o casă în București și o casă de vacanță în Prahova. În privința salariului, aceasta câștigă anual 45 de mii de lei.