Confidenţialitate

Constanța: începe Festivalul Antic Tomis

Ultimul weekend de vară aduce pe litoral o nouă ediție a Festivalului Antic Tomis. Până duminică, în Parcul Tăbăcărie din Constanța vor avea loc ateliere de reconstituire istorică, demonstrații tactice, spectacole de teatru și reconstituiri ale luptelor dintre daci și romani.

 

La cea de-a patra ediție a Festivalului Antic Tomis participă 180 de daci, romani, nimfe şi celţi – voluntari din cinci asociaţii de reconstituire istorică: Terra Dacica Aeterna (din Cluj), Garda Apulum (din Alba Iulia), Danais, Nimfele Dace (din Zalău) şi o asociație din Bulgaria.

Aceasta din urmă va aduce și instrumentiști care vor interpreta muzică antică. Pe lângă taberele cu ateliere antice, luptele cu gladiatori, muzica și dansurile antice, teatrul antic sau preparatele culinare după reţete antice, participanţii vor putea vedea lupte între daci și romani.

În această după amiază va avea loc o paradă – de la Primăria Constanța până în Piața Ovidiu. Pe traseu vor putea fi văzute și care romane. Totul va culmina cu aprinderea torței Cetății Tomis. În weekend, la atelierele de reconstituire istorică – care se desfășoară în Parcul Tăbăcărie – participanții vor învăța să facă vase de ceramică și armament dacic.