Confidenţialitate

Sulfina Barbu: Guvernul pregătește noi taxe care vor duce la scumpirea carburanților – AUDIO

PNL acuză Guvernul că pregătește noi taxe care ar duce la scumpirea carburanților, medicamentelor și a unor băuturi alcoolice.

Vicepreședinta PNL – Sulfina Barbu – susține că Ministerul Mediului a redactat un proiect de ordonanță de urgență, trimis spre avizare, care ar modifica legislația privind fondul de mediu.

Fostul ministru al Mediului susține că s-ar pregăti taxarea suplimentară a hidrocarburilor.

Acest lucru ar duce la scumpirea benzinei și a motorinei,  spune Sulfina Barbu.

“Noi dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la intenția Guvernului de a introduce pe ascuns noi taxe periculoase pentru economia României. Guvernul Ponta nu joacă corect cartea relansării fiscale. Este vorba despre o Ordonanță de Guvern pentru modificarea Ordonanței 196/2005 privind fondul pentru mediu. Modificarea acestei Ordonanței va duce la scumpirea benzinei, motorinei, reciclarea deșeurilor, depozitarea deșeurilor și diverse băuturi alcoolice”, a spus Sulfina Barbu, într—conferință de presă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Pe de altă parte, dacă ordonanța de urgență cu pricina va fi adoptată, s-ar putea scumpi și medicamentele, dar și unele băuturi alcoolice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fostul ministru al mediului a susținut că “Guvernul Ponta a folosit fondul pentru mediu pentru a-și completa bugetul de stat”, adăugând că în 2014 de la acest fond a fost transferată suma de 562 de milioane de lei către bugetul de stat.

“Noile taxe propuse prin Ordonanță sunt dovezi clare că premierul promite diverselor categorii sociale creșteri salariale cu bani pe care astăzi nu-i are. Nu există nicio urgență pentru mod legii privind fondul de mediu”, a spus Barbu.

Sulfina Barbu a vorbit și despre taxa pentru depunerea deșeurilor la groapa de gunoi – de 80 de lei pe tonă.

Ministrul Mediului – Grațiela Gavrilescu – declara recent, pentru EuropaFM, că taxa nu va fi plătită de cetățean, ci de operator.

SURSĂ FOTO: Mediafax