Confidenţialitate

Adrian Streinu-Cercel: Încă un copil care a mers în tabăra de la Constanța, purtător al virusului meningococ. Tânărul se află în afara oricărui pericol

Încă un copil care a fost în tabăra din județul Constanța – la care a participat și nepoata lui Dumitru Prunariu – a fost depistat cu meningită.

Din fericire însă, medicii spun că era doar purtător de virus, a fost tratat la timp și acum se află în afara oricărui pericol.

Am stat de vorbă cu managerul Institutului “Matei Balş” din Capitală, medicul Adrian Streinu Cercel.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Pe de altă parte, în cazul nepoatei lui Dumitru Prunariu – care a decedat la vârsta de 11 ani – diagnosticul pus de medici ar fi fost corect.

Forma severă de meningită cu care a fost diagnosticată înainte de deces reprezintă un întreg proces, în timpul căruia pacientul suferă de mai multe afecțiuni.

Așa s-ar explica de ce medicii de pe Ambulanță au diagnosticat-o inițial cu amigdalită și enterocolită – a spus, pentru Europa FM, Adrian Streinu Cercel.

“Copila de 11 ani a ajuns la Institutul «Matei Balş» duminică dimineaţă, unde a fost asistată din primele momente. Din păcate, a fost un caz depăşit terapeutic, copila fiind în stare foarte gravă. Diagnosticul de meningită meningococică este cât se poate de clar şi nu ridică niciun fel de suspiciuni, fiind confirmat şi prin analizele de laborator”, a spus profesor dr. Adrian Streinu Cercel.

Managerul Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Capitală a precizat că, în anumite cazuri, meningita poate evolua fulminant şi poate duce la deces.

“Astfel de cazuri sunt destul de rare, dar există şi trebuie luate ca atare”, a mai spus Adrian Streinu Cercel.

         Amintim, fetița în vârstă de 11 ani a murit duminică, la Institutul Matei Balș, ea suferind de o formă severă de meningită.

Ministerul Sănătății susține că până la 1 august s-au înregistrat 28 de astfel de cazuri și un singur deces.