Confidenţialitate

O poză cu planorul dispărut, singurul indiciu al autorităților

În această dimineață, sunt reluate căutările planorului dispărut joi, în județul Brașov. Operațiunile de căutare au fost extinse. Cei de la ISU vor explora și o zonă din județul Buzău.

 

Pe de altă parte, autoritățile au primit o poză cu planorul dispărut, făcută de o turistă într-o anumită zonă din județul Brașov. Prin urmare, porțiunea respectivă va fi căutată pas cu pas, a declarat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sute de persoane participă la operațiunea de căutare a planorului. Pe lângă elicoptere și avioane, sunt folosite și drone și parapante, a precizat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

 

Ieri, peste 850 de polițiști, jandarmi, salvamontiști și voluntari au verificat până acum cel puțin 30 de trasee montane din județele Brașov, Prahova, Argeș și Dâmbovița.

 

Între timp, Ministerul Transporturilor investigheaza motivele pentru care dispariţia planorului a fost anunţată cu întârziere, a declarat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. Aparatul de zbor a decolat joi la amiază, de la Ghimbav, iar autorităţile au fost anunţate după nouă ore că nu a revenit la bază.