Confidenţialitate

Petrotel Lukoil şi directorul acesteia, Andrey Bogdanov, urmăriți penal într-un nou dosar

Procurorii au deschis un nou dosar în care sunt urmăriți penal Petrotel Lukoil şi directorul acesteia, Andrey Bogdanov, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Alte 39 de firme au calitatea de suspect pentru complicitate la cele două infracţiuni.

Pe de altă parte, Petrotel Lukoil a vândut unor firme din grup şi din paradisuri fiscale produse petroliere sub preţul de cost, înregistrând pierderi de sute de milioane de lei, se arată în rechizitoriul dosarului trimis deja în judecată. Procurorii acuză compania că a transferat profitul către entităţi din afara României, pentru a nu plăti statului impozite şi taxe.

În rechizitoriu se mai arată că, prin practicarea unor preţuri de vânzare inferioare costurilor de producţie, Petrotel Lukoil s-a decapitalizat și a fost “obligată” să se împrumute, astfel că între 2008-2014 a luat de la acţionarul majoritar al societăţii din România, 1 miliard 845 de milioane de dolari şi peste 500 de milioane de euro.

Compania Lukoil şi 6 reprezentanţi ai săi sunt suspectaţi de spălare de bani şi folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii.