Confidenţialitate

PNL vrea discuții pe tema Codului Fiscal pe data de 17 august – AUDIO

PNL va discuta cu celelalte partide politice despre Codul Fiscal pe data de 17 august.

Co-președinta PNL – Alina Gorghiu – spune că, în cadrul dezbaterilor, liberalii vor susține și încheierea unui nou acord cu FMI, în condițiile în care înțelegerea în vigoare expiră în luna septembrie.

“Acest acord cu FMI, CE şi Banca Mondială urmează să expire în luna septembrie. În acest moment, îi solicităm lui Victor Ponta sau lui Liviu Dragnea, că nu mai ştim cine se raportează ca şef la PSD, să spună dacă Guvernul a demarat negocieri cu FMI pentru prelungirea acordului, dacă le-au demarat, în ce etapă sunt, iar, dacă nu s-a întâmplat absolut nimic, îi cerem să demareze negocierea unui nou acord cu toate aceste instituţii pentru menţinerea stabilităţii economice în România”, a declarat Gorghiu, care a precizat că până în acest moment nu există o poziţie publică a Guvernului pe această temă.

La rândul său, co-președintele  PNL – Vasile Blaga – spune că formațiunea a început pregătirile pentru alegerile locale și parlamentare de anul viitor.

În altă ordine de idei, PNL critică ordonanța prin care salariile demnitarilor au crescut de la 1 august.

Chiar dacă președintele Klaus Iohannis – unul dintre beneficiarii actului normativ – a declarat că susține această inițiativă, primvicepreședintele PNL – Ludovic Orban nu este de acord.

Liberalul susține că membrii formațiunii din care face parte vor face tot posibilul pentru cA ordonanța să fie respinsă în Parlament, în sesiunea din toamnă.

Ludovic Orban a comentat și intenția premierului Victor Ponta – care a spus că va dona diferența de bani primită.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Înainte să plece în concediu, Victor Ponta a spus că va dona diferența de salariu primită echipei de baschet a clubului Steaua.

Odată cu creșterea salariilor demnitarilor, vor încasa mai mult – între alții – președintele țării, premierul, președinții Parlamentului dar și miniștrii.