Confidenţialitate

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, rămâne în arest la domiciliu

La intrarea în sediul Tribunalului București, Marian Vanghelie a fost întrebat de jurnaliști cum comentează că Mircea Geoană a predat la DNA ceasurile pe care el i le-a făcut cadou.

“În acest moment, pentru mine, nu mă interesează domnul Geoană deloc. Pe cuvânt. Nu mă interesează. Am voie să nu mă intereseze?”, a spus Vanghelie.

Primarul suspendat al sectorului 5 a spus că nu a făcut denunțuri, pentru a nu-și strica imaginea: “După experiența de patru luni de arest preventiv, am zis: ‘nu mai vreau să îmi stric imaginea’. Mai bine natural ca brânza de oaie decât denunțător”, a spus Vanghelie.

La ieșirea de la Tribunal, Marian Vanghelie a declarat că nu este un pericol public, așa că a solicitat să nu mai fie cercetat în arest la domiciliu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marian Vanghelie a negat acuzațiile de luare de mită, abuz în serviciu și spălare de bani, pe care i le aduc procurorii DNA. El a precizat că se va retrage din viața publică, dacă faptele de care este acuzat se vor dovedi adevărate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurorii spun că în perioada 2006-2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5, ar fi atribuit preferențial contracte din bani publici, în schimbul unor comisioane de 20% din valoarea lucrărilor.

Marian Vanghelie ar fi primit astfel foloase materiale în valoare de 30 de milioane de euro. Banii acopereau cheltuielile de renovare a unor magazine sau costurile din campania electorală, precum și finanțarea unor petreceri sau manifestări publice, cum ar fi celebrul Vanghelion, organizat la Romexpo.

 

(Sursa foto: facebook Marian Vanghelie)