Confidenţialitate

West Ham United – Astra Giurgiu 2-2

Astra a marcat de două ori la Londra în prima manșa a turului 3 preliminar al Europa League.
Englezii au deschis scorul prin Valencia la jumătatea primei reprize iar până la pauză intervențiile lui Silviu Lung au făcut ca scorul să nu ia proporții. În debutul reprizei secunde Zarate a făcut însă 2-0. Cu 30 de minute înainte de final, West Ham a rămas în 10,“ Collins a primit două galbene pentru faulturi asupra lui Budescu. Elevii lui Marius Șumudică au profitat de superioritatea numerică – Boldrin a redus din handicap iar o deviere a lui Ogbonna în propria-i poartă în minutul 82 a stabilit scorul final, 2-2. În minutele de prelungire, antrenorul gazdelor, Slaven Bilici a fost trimis în tribună pentru că a protestat față de neacordarea unui penalty.
Astra are astfel șanse bune să o elimine pe West Ham și să se califice în play-off. Returul se va juca săptămâna viitoare la Giurgiu.
În schimb, cealaltă reprezentantă a României în Europa League, ASA Tg Mureș nu mai are nicio speranță după 0-3 pe teren propriu cu St Ettiene. Francezii au marcat 3 goluri superbe, toate cu execuții din afara careului, prin Diomande în minutul 24 și Hamouma de două ori în ultimul sfert de oră al partidei. Muresenii au trimis un singur șut pe spațiul porții adverse.