Confidenţialitate

Snoop Dogg, reținut în Suedia. Artistul e suspectat de posesie și consum de droguri

Snoop Dogg a fost reţinut sâmbătă noaptea de către poliţia din Suedia, fiind suspectat de posesie şi consum de droguri, scrie Dailymail.

Rapperul spune că a fost victima unui abuz rasial. El a povestit incidentul printr-o serie de înregistrări video, pe care le-a postat pe Instagram.

“Nu ştiu în ce fel de ţară ne aflăm, dar cei de aici ne fac să transpirăm”, spune Snoop Dogg în prima înregistrare postată.

A video posted by snoopdogg (@snoopdogg) on

 Artistul a înregistrat al doilea clip pe bancheta din spatele maşinii de poliţie, de unde a spus că nu a făcut nimic rău. “Tot ce am făcut a fost să vin în această ţară şi să susţin un concert, iar acum trebuie să merg la secţia de poliţie, deşi n-am făcut absolut nimic”.

Ftp ????. On mamas !! A video posted by snoopdogg (@snoopdogg) on

În următoarea înregistrare, în drum spre secţia de poliţie, Snoop Dog a jurat că nu se va mai întoarce în Suedia, din cauza comportamentului autorităţilor locale.

Ftp ?????✈️

A video posted by snoopdogg (@snoopdogg) on

În cea de-a patra postare, rapperul insită, prezent fiind în secţia de poliţie, că nu se va mai întoarce, după ce autorităţile locale l-au reţinut, consideră el, din motive rasiale.

“Stiu că mulţi sunteţi îngrijoraţi pentru mine. Am reuşit să trec peste asta. M-au adus aici, m-au pus să urinez într-o eprubetă, dar nu au găsit nimic. Nu au un caz valabil împotriva mea, nu au nimic. Dar, aşa cum spunea şi pastorul Farrakhan, «e mai bine să te percheziţioneze şi să nu găsească nimic, decât să nu te percheziţioneze deloc»”, spune Snoop Dog în ultima înregistrare video de pe Instagram.

Message to my fans n fam !!

A video posted by snoopdogg (@snoopdogg) on

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei din oraşul suedez Uppsala a confirmat pentru revista People că Snoop Dogg a fost într-adevăr reţinut pentru scurt timp, însă a infirmat afirmaţia rapperului, potrivit căreia a fost reţinut din motive rasiale. “Potrivit unui ofiţer de poliţie, Snoop Dogg prezenta semne că s-ar afla sub influenţa drogurilor, aşadar a fost reţinut şi dus la secţia de poliţie pentru un test. După circa o oră, a fost eliberat”, a adăugat el. “Acea reţinere nu a avut nicio legătură cu rasismul, nu a avut absolut nicio legătură”.

Rezultatele testelor se vor afla peste două săptămâni, iar dacă ele vor fi pozitive cazul va fi transmis unui procuror, cu toate că, în Suedia, consumul de droguri reprezintă o infracţiune minoră şi se pedepseşte de regulă doar cu o amendă.

FOTO articol: Nikola Spasenoski/ Shutterstock