Confidenţialitate

Restricție pentru vehiculele de peste 7,5 t pe drumurile din județele sub cod portocaliu de caniculă

Mașinile de peste 7,5 tone nu pot circula pe drumurile naţionale şi autostrăzile din județele aflate sub avertizare de cod portocaliu de caniculă. Restrictia se aplica intre orele 12 si 20 si este valabila pentru Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Galaţi,Vaslui şi municipiul Bucureşti.

Sunt si unele exceptii. Pot circula vehiculele destinate transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală, vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majora, transporturile funerare, transporturile poştale, transporturile de echipamente de prim ajutor, transporturi pentru distribuire de carburanţi, transporturi de mărfuri sub temperatura controlată, transporturi pentru tractări vehicule avariate, transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturi apă îmbuteliată, transporturi produse provenite din exploatări agricole. de exemplu, pot circula vehiculele destinate transporturilor de persoane, de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală. De asemenea, pot circula transporturile poştale, cele pentru distribuire de carburanti sau transporturi de mărfuri sub temperatura controlată.

Restrictiile se aplica pentru a fi protejat asfaltul.

Pe langa judetele afectate de cod portocaliu, Oltenia, Muntenia şi cea mai mare parte a Moldovei şi Dobrogei, se afla sub cod galben de caniculă.