Confidenţialitate

Şeful CJ Arad, arestat preventiv

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, liberalul Nicolae Ioţcu, reținut de DNA după ce a fost prins în flagrant când primea 10.000 de euro mită de la un om de afaceri pentru un contract de lucrări la Spitalul Județean de Urgență Arad, a fost arestat preventiv.

Decizia a fost luată sâmbătă seară de Tribunalul Timiș.

Magistrații Tribunalului Timiș au admis propunerea procurorilor anticorupție de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Nicolae Ioțcu.

Ioțcu a fost dus în arestul Poliției Județene Timiș.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad a fost reținut, vineri seară, de DNA Timișoara, pentru trafic de influență, după aproximativ cinci ore de audieri.

Nicolae Ioţcu (PNL), prins în flagrant când primea 10.000 de euro mită de la un om de afaceri, a fost ridicat, vineri după-amiază, de la locuinţa sa din comuna Vladimirescu, unde au avut loc percheziţii, şi a fost dus la DNA Timişoara pentru a fi audiat, la intrarea în sediul instituţiei el refuzând să facă declaraţii de presă.

Nicoae Ioţcu a fost însoţit de mai mulţi avocaţi, între care şi Gheorghiţă Mateuţ.

Nicolae Ioțcu este acuzat de trafic de influență, întrucât și-ar fi exercitat influența în cadrul procedurii organizate la Consiliul Județean Arad pentru atribuirea unui contract privind dotarea Spitalului Județean de Urgență unei asocieri de două firme.

Valoarea contractului a fost estimată la peste 1.600.000 de euro.