Confidenţialitate

Cum arată nava italiană de croaziere MSC Opera, ancorată în weekend în Constanța – GALERIE FOTO

Nava italiană de croaziere MSC Opera a ancorat sâmbătă, 11 iulie, în Portul Constanța, marcând în cadrul unui eveniment special la bord – Crest Ceremony – al treilea an consecutiv de operare a croazierelor cu îmbarcare și debarcare din portul românesc de la Marea Neagră.

Nava MSC Opera a fost lansată la apă în anul 2004, având inițial lungimea de aproximativ 251 metri și capacitatea de 2199 persoane.

Datorită programului Renaissance, în valoare de 200 milioane de Euro și de care au beneficiat toate cele patru nave din Clasa Lirica, MSC Opera are, începând cu mai 2015, o lungime de aproximativ 275 metri și 1071 de cabine (la capacitate maximă 2679 pasageri).

Noua MSC Opera are cabine mai confortabile, mai multe restaurante și cafenele, precum și mai multe posibilități de distracție și relaxare. Copiii și adolescenții au la dispoziție cinci noi mini-cluburi tematice, structurate pe grupe de vârstă.


Aproximativ 60 de pasageri s-au îmbarcat, sâmbătă, pe nava MSC Opera, prin Aerotravel Lufthansa City Center, furnizor exclusiv al croazierelor cu îmbarcare/debarcare din Constanța pe piața din România, pentru o croazieră de 14 nopți pe ruta: Constanța – Soci – Istanbul – Mykonos – Santorini – Kefalonia – Dubrovnik – Veneția – Bari – Atena (Pireu) – Constanța.

Evenimentul a fost marcat la bordul navei MSC Opera printr-un Crest Ceremony, în cadrul căruia reprezentanții Aerotravel și MSC Cruises au remarcat creșterea apetitului românilor pentru croaziere, având ca rezultat majorarea numărului de pasageri cu 15-20% în fiecare an.
“În 2015, croazierele din Constanța vor fi disponibile în iulie, august și septembrie, în trei variante de itinerariu și vor fi operate de nava MSC Opera, care a trecut printr-un proces complex de modernizare și reînnoire, evoluând semnificativ în ce privește confortul și facilitățile.
Aș dori să remarc o creștere anuală, de 15-20%, a numărului de turiști români care pleacă în croaziere, în principal pe Marea Neagră, Mediterană, Marea Nordului și Marea Baltică”, precizează Antonio Nițu, Director General Aerotravel Lufthansa City Center.
Pasagerii au disponibile trei itinerarii, cel mai spectaculos fiind cel cu durata de 14 nopți cu tarife începând de la 859 Euro / loc în cabină.

Croaziera de 9 nopți va avea itinerariul Constanța – Soci – Istanbul – Mykonos – Santorini – Kefalonia – Dubrovnik – Veneția, cu tarife de la 529 Euro / loc în cabină, iar croaziera de 5 nopți va avea ruta Veneția – Bari – Atena – Constanța, cu tarife de la 319 Euro / loc în cabină.