Confidenţialitate

”THEATERSTOCK”: 130 de spectacole găzduite în Bacău / Teatru pe clădirea Prefecturii și pe clădirea Catedralei Romano-Catolice

Peste 130 de spectacole în 16 zile de festival – este propunerea pe care Teatrului Municipal ”George Bacovia” din Bacău o pregătește pentru cei ce iubesc teatrul, muzica & dansul.

Între 1 și 16 august are loc în Bacău ”THEATERSTOCK”:  – prima ediție – un festival dedicat artelor spectacolului.

Va fi împărțit în 9 secțiuni, între care secțiunile dedicate Teatrelor Naționale și Teatrelor private, la care se adaugă o sesiune de conferințe teatrale.

Actrița Anca Sigartău, managerul Teatrului Municipal ”George Bacovia” coordonează acest festival. Într-un interviu acordat Europa Fm, explică de ce ”THEATERSTOCK” trebuie văzut în ideea ”WOODSTOCK” și cum a fost gândit acest nou eveniment dedicat teatrului:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

coperta

 

Ca număr de reprezentații – 137, mai exact – Festivalul ”THEATERSTOCK” ar fi al doilea din țară, după ”Festivalul Internațional de Teatru” de la Sibiu. Între invitați se află numeroase trupe de artiști din Franța, Germania, Bulgaria, Portugalia și Spania:

FOTO: Anca Sigartău, alături de Luminița Gheorghiu.

(Amănunte despre participanții la prima ediție ”THEATERSTOCK” puteți găsi aici – cine vine )

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Două reprezentații inedite vor avea loc pe clădirea Prefecturii și pe clădirea Catedralei Romano-catolice din Bacău. Un alt spectacol este programat în piața Catedralei ortodoxe. Cele mai multe piese de teatru și spectacole de dans vor fi găzduite de Teatrul Național ”George Bacovia”, de Teatrul de Vară ”Radu Beligan”, de ”Hala de Teatru”, care va fi deschisă în centrul de afaceri din Bacău. Din 2016, organizatorii vor avea un spațiu pentru spectacole și pe insula de agrement ce va fi deschisă în oraș. Pentru dezvoltarea ”THEATERSTOCK” , actrița Anca Sigartău spune că ar putea fi accesate și fonduri europene:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.