Confidenţialitate

Carpathian Gold a primit licență de exploatare a aurului la 20 de kilometri de Roșia Montană

Firma canadiană Carpathian Gold a primit licență de exploatare a aurului în localitatea Rovina, situată la 20 de kilometri de Roșia Montană.

Licența este pe o perioadă de 20 de ani și va intra în vigoare după evaluarea finală de către mai multe departamente guvernamentale şi după publicarea în Monitorul Oficial.

Este pentru prima oară când România acordă o licenţă pentru exploatarea metalelor fără implicarea unei companii de stat.

 

Licența de exploatare a aurului de la Rovina a fost obținută de Carpathian Gold din partea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, prin intermediul subsidiarei Samax România.

Compania canadiană urmează să actualizeze o evaluare economică preliminară făcută în urmă cu 5 ani, urmând să revizuiască costurile proiectului.

Carpathian Gold se ocupă în prezent de producţia de aur de la o exploatare din Brazilia, la care este singurul proprietar.

Subsidiara din România, Samax, este înregistrată în Baia Mare și are 43 de angajați, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Prefectul județului Hunedoara spunea în 2013 că zăcământul de la Rovina conținea 120 de tone de aur şi 100.000 de tone de cupru.

Concesiunea este situată în Munţii Apuseni, la circa 20 de kilometri de Roşia Montană.