Confidenţialitate

Botoșani: Șeful IPJ pus sub control judiciar

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție au dispus măsura controlului judiciar față de inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, comisarul șef Cristian Cucoreanu.

Aceeași măsură a fost dispusă și față de șeful Serviciului resurse umane din cadrul instituției, comisarul șef Adrian Osolinschi.

Cei doi au obligația de a nu părăsi teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent, de a nu comunica cu anumiți agenți și ofițeri din cadrul IPJ Botoșani, direct sau indirect, pe nicio cale și de a nu deține, folosi și purta arme.

Cucoreanu și Osolinschi sunt acuzați de nerespectarea atribuțiilor de serviciu din fișa postului privind promovarea într-o funcție superioară de execuție, respectiv ofițer specialist I, a unui angajat al instituției.

Șeful IPJ Botoșani și șeful Serviciului resurse umane au fost ridicați marți din sediul poliției pentru a fi audiați la sediul DNA Suceava. Decizia a venit la scurt timp după ce șapte birouri ale IPJ au fost percheziționate de procurorii DNA.