Confidenţialitate

Cel mai înalt şi rapid roller coaster din lume s-a blocat în vârf de 3 ori într-o săptămână – VIDEO

Parcul american de distracții Carowinds a doborât recordul în luna martie după inaugurarea noului roller coaster numit Fury 325 (Furia 325). Considerat cel mai înalt și rapid roller coaster din lume, acesta nu funcționează, însă, așa cum ar trebui.

În mai puțin de o săptămână s-a oprit de trei ori, potrivit TIME. Vizitatorii parcului de distracție din Charlotte, Carolina de Nord, le-au spus reporterilor că trenulețul s-a oprit de câteva ori în vârful unei urcări abrupte. Oficialii parcului au declarat că oprirea a avut loc ”deoarece un mecanism de siguranță a detectat o problemă”.

”Mă gândeam dacă să încerc roller coaster-ul sau nu pentru că e înfricoșător când se oprește și ești pe linie imediat după ce pornește.” a declarat Aimee Eudy, un vizitator al parcului. Furia 325 şi-a dobândit numele după înălțime și este catalogat ca un giga coaster datorită coborârilor ce se situează între 91,5 m și 121,6 m. Pe durata traseului, ce durează 3 minute și 25 de scunde, coasterul prinde viteze de până la 150 km/ h și coboară o pantă cu înclinația de 810. ”Siguranța oaspeților și a asociaților de la Parcul de Dirstracte Carowins este pe primul loc. Instalațiile noastre au un sistem computerizat sifisticat ce poate opri o cursă ca măsură de siguranță” au declarat oficiali ai parcului de distracţie.

Noi ne întrebăm: Dacă o călătorie cu Fury 325 pare atât de înfricoşătoare, cât de înfricoşător ar fi să rămâi blocat în el la înălţime?